·313 syf.····Okunma: 21 Nisan 2026 17:21 Kitapta Asa Leventhal karakterinin Albee isimli eski bir arkadaşının onun hayatını kaydırdığı suçlamasıyla yaşadığı kişisel sorgulamaları anlatılıyor. Sürekli kendinden şüphe eden ve kendisini başkalarının gözünden değerlendiren bir karakter. Beklediğimin üzerinde bir okuma deneyimi oldu, edebi açıdan güçlü ve de çok akışkan bir anlatımı vardı. En sade görünen sahnelerde bile karşı tarafa gerilim hissettirmeyi başarmış. Hiçbir bölüm gereksiz hissettirmedi ve her karakter, tema ve detaylar bir noktada önemli hale geldi, ki bunun yaygın bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kitabın en beğendiğim yanı ise Leventhal karakterinin kitap boyunca yaşadığı değişim oldu. İlk başlarda karakterler arası ilişki ve kendine olan bakış açısı, kitabın devamına göre çok farklı. Kitabın bir yerinde Leventhal’ın kurban mı yoksa gerçekten suçlu ve sorumluluklardan kaçan birisi mi olduğunu anlayacağımızı düşünmüştüm fakat yazat bu belirsizliği güzel bir biçimde korumuş, ki bence kitabı daha iyi bir noktaya taşımış.