2026 32. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 19:49
10 yaşındaki bir çocuğa annesinin ölümünü nasıl unutturabilrisiniz? Peki ya otizmli bir çocuğa bunu nasıl anlatırsınız... Gözleriniz buğulanmadan, ağlamadan okuyamacağınız bir kitap yorumu ile geldim.. Özel eğitimde çalışan bir öğretmen olarak beni çok etkiledi, ağlamada. Duramadım... Frank 10 yaşında, mutlu bir çocuk. Ondan beş yaş küçük kardeşi Max ise, üç yaşında otizm tanısı konulan bir çocuk... Haliyle anne baba onun için çok uğraş veriyoer. Frank bunu küçük haliyle anlayamıyor tabi, nihayetinde bir çocuk. Kardeşiyle de sağlıklı bir iletişim şekli olamıyor çünkü o herkesten biraz daha farklı. Frank tam kabullenemiyor, annesini çoğunlukla onunla paylaşmak zorunda kalmasına da biraz içerliyor... Fakat bir gün tüm düzen tepetaklak oluyor.. Sonrasında Frank Max'la iletişim kurmak ve yanında olmak durumunsa kalıyor. Acaba başarabilecekler mi iki iyi kardeş olmayı? Bu kitabı okuyun mutlaka. Her ailenin aynı olmadığını, farklılıklara ve farklı olanlara gözlerimi kaptamamamız gerektiğini gözler önüne serem çok güzel bir kitap.
İkimizin DünyasıKatya Balen · Timaş Genç Yayınları · 20266 okunma