2026 62. kitabı
Malcolm Devlin’in 2022 Australian Shadows Ödülleri En İyi Uzun Kurmaca kazananı ve 2023 British Fantasy Ödülleri En İyi Kısa Roman adayı ‘Sonra Birden Uyandım’ eseri klasik bir salgın, canavara dönüşmüş insanlar hikâyesi değil, aksine çağımızın manipülasyonlarla oradan oraya sürüklenen insanının hikâyesi. Dünyayı ele geçiren bir salgın var ama bu salgın bir virüs enfektesinden çok bir anlatı yanılsamasından kaynaklanıyor. Enfekte olan insanlar diğer insanları canavarlaşmış, saldıran ve her an saldırmaya hazır insanlar oluyor görüyor. Ana karakterimiz Spencer da onlardan biri. Ironside tesisinde iyileştikten sonra savaştığı ve hatta katlettiği insanların aslında masum insanlar olduğunu görüyor. Tesisten çıkıp dışarıdaki dünyayla yüzleşmek onun için çok zor. Ancak tesise yeni gelen Leila’nın planlarını hayata geçirmek için Spence’in yardımına ihtiyacı vardır. Kitap ilk sayfadan sonuna kadar hep güvenilmez, kaygan bir zeminde ilerliyor ve biz okurlara gerçekliğin ne olduğunu sorgulatıyor. Yazarın en büyük başarısı da bence burada yatıyor. Yalın ve sürükleyici anlatımıyla sizi sürekli tetikte tutan bu kitabı seveceksiniz.
Sonra Birden UyandımMalcolm Devlin · Magus Kitap · 20266 okunma