·400 syf.····Okunma: 17 Mayıs 2026 08:36 ✧*。KONUSU: Bu kitap, tüm The Witcher destanının ilk ve başlangıç kitabıdır. Son Dilek, efsunger Geralt’ın canavar avlarını ve Yennefer’la tanışmasını anlatan bir hikaye derlemesidir. Kitap, doğrusal bir zaman çizgisi yerine geçmiş ve şimdiki zaman arasında gidip gelen bir yapıya sahiptir.
Kitabın ana ekseninde Geralt'ın yaralı halde bir tapınakta dinlendiği "şimdiki zaman" yer alır. Geralt burada iyileşmeyi beklerken geçmişte başından geçen maceraları hatırlar; kitaptaki diğer tüm bağımsız öyküler aslında onun bu tapınaktayken zihninde canlandırdığı geçmiş anılarıdır.
✧*。YORUMUM: Spoiler Yok! İsimler konusunda iyi değilim o yüzden biraz yüzeysel yorum yapacağım ( bu seri zaten alacakaranlık gibi klasik bir seridir diye düşünüyorum ). Geraltın dövüş anlarını ve öykülerini çok sevdim! Yani, o felsefik konuşmaları ve en önemlisi, yazarın akıcı kalemi (。♡‿♡。) Kitabın sonunda yer alan olaydan adını almış kitap. Ordaki dilek tam anlamıyla şuan açık değil. Dizinin 3 sezonunu izledim sonra kitap serisine başlamaya karar aldım. Dizide bu dileği görmedim veya anlaşılmaz şekilde geçti. Tam hatırlamıyorum ( kitabı okuyunca yazgıyı öğrendim ama bu kitapdaki maceralar, dizide yoktu hatırladığım kadarıyla). Yazarın kalemi bana göre, son derece akıcı ve hiç de kafa karıştıran evreni yok. Sadece isimleri akılda tutmak veya not almak gerekiyor (・∀・) Seriye kısa zamanda devam edeceğim, çok sevdim! Son olarak şunu söyleyeyim: Blaviken Kasabı olayına çok üzüldüm ༎ຶ‿༎ຶ Sonra, Pavetta ve Duny olayı •́ ‿ ,•̀