·464 syf.····Okunma: 17 Mayıs 2026 16:12 464 sayfalık bu kitabı nefes nefese okudum.
Kutsal Sır Konstantin döneminden başlayıp İstanbul’un Fethi’ne, oradan da günümüz İstanbul’una uzanan karanlık ve sürükleyici bir gizemi anlatıyor.
• Hikâyenin merkezinde ise yaklaşık 500 yıldır saklanan büyük bir sır var: Bizans’ın yıkılışından sonra bazı çevrelerin ve gizli oluşumların, bir gün İstanbul’u yeniden ele geçirebilmek adına peşinden gittiği kadim bir emanet ve inanç…
• Yahudi ve Hristiyan tarihi, eski semboller, tarikatlar, kayıp bilgiler ve dini sırlar modern bir polisiye atmosferiyle çok başarılı şekilde harmanlanmış.
• İşlenen cinayetler, şifreler ve sürekli gelen ters köşeler kitabın temposunu hiç düşürmüyor. Bir bölümde tarihi bir metnin peşindeyken diğer bölümde kendinizi günümüz İstanbul’unda bir soruşturmanın ortasında buluyorsunuz.
• Yazarın dili ve atmosferi gerçekten çok güçlü.
Tarih,gizem, psikolojik gerilim ve aksiyon son sayfaya kadar sürüyor.
Bir yandan araştırma hissi var. Çünkü kurgu olmayan, gerçeğe yakın hatta bazılarının gerçek olduğunu araştırarak öğrendiğim çok bilgi oldu kitapta.
Çok çok beğendiğim bir kitap oldu.
Kitabın dili ve üslubu, çok üst düzey ve sinematikti.
Öyle ki sayfalar ilerledikçe tempo inanılmaz hızlanıyor ve adrenalin tavan.
Bazı tevafuklar da yaşadım. Ona binayen sıradaki kitabım Gömülü Şamdan olacak.
Kaleminize ve yüreğinize sağlık Kerem Kaş.
Çok büyük bir yazar olmayı hak ediyorsunuz.
Bana imzalayıp hediye ettiğiniz bu kitap kütüphanemde çok beğenilenler arasında kalacak hep. Tebrikler.
Okurunuz ve hakkınızı vereniniz bol olsun.
Takdiri çok görmeyen yürekten alkışlayan dostlarınız olsun.
Ve Başarılarınız daim olsun.