Bazen ikinci şanslar çiçeklerle değil… mezardan gelen çığlıklarla başlar.
Kısacık ama okurken “ben az önce ne okudum?” dedirten bir novellaydı. Yaklaşık 100 sayfalık bir hikaye ve okurken su gibi aktı diyebilirim.
Konudan bahsedeyim. Louisiana’da bir mezarlık çalışanı olan Noah, Sevgililer Günü gecesinde sıradan bir vardiya geçireceğini sanıyor. Ama tabii ki romantik komedi evreni bazen çiçek, çikolata ve mum ışığı yerine… mezardan gelen çığlıkları seçebiliyor. Çünkü Noah’ın lise aşkı Emma, o gün gömüldüğü mezardan canlı çıkıyor. Evet, yanlış okumadınız. Ve onu oraya kim koyduysa, belli ki nabız kontrolü yapmayı unutmuş.
Bence kitabın en eğlenceli tarafı tam olarak bu absürt başlangıcı hiç fazla ciddiye almadan ama merak duygusunu da kaybetmeden ilerlemesiydi. Bir yanda Emma’nın başına ne geldiğini çözmeye çalışıyoruz, diğer yanda Noah ve Emma arasındaki eski çekimin yeniden kıvılcımlanmasını okuyoruz. Kısa olmasına rağmen temposu yüksekti; özellikle dark rom-com havası, hafif gerilimli tarafı ve karakterlerin arasındaki kimya kitabı çok hızlı okutuyor.
Özellikle Emma'nın başına gelen şeye rağmen pasif kalmayan, öfkesiyle ve hayatta kalma inadıyla kendini sevdiren bir karakterdi.
Tabii novella olduğu için kısacık bir kitap ama ben, Noah ve Emma’yı daha fazla okumaya kesinlikle hayır demezdim. Özetle, kısa, kaotik, eğlenceli ve biraz da karanlık bir şey arıyorsanız Kavuşamayan Aşıklar tam tek oturuşluk bir kaçamak.