Sizin hiç babanız öldü mü?Benim bir kere öldü, kör oldum..
Bazen olmadık yerlerde görüyorum onu.Öyle bir bakıyor ki içimde civcivler zıplamaya başlıyor.Sarılayım mı biraz diyorum, gülümsüyor.Sonra kaybolup gidiyor işte. Hayal görmenin en kötü tarafı dokunma isteğini karşılayamamaları. Çünkü üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin mutlu görüntülere rastlamak halen mümkün. Ölülerin en kötü huyuysa konuşmamaları. Allah, keşke diyorum, hiç olmazsa bu kadarını ayarlasaydı **Babaların sesi çok özleniyor*
12bin Gösterim
Mekanı Cennet Olsun🤲 Babanız Sizden tamamen ayrılmış değildir, Sizi bırakıp yokluğa gitmedi. Rahman ve Rahîm olan Allah’ın Rahmetine gitmiştir. Ölüm, Ehl-i iman için bir firak-ı ebedî değil; daha güzel ve bâkî bir hayata geçiştir. Dünya çok kısa bir misafirhaneydi; şimdi bâkî ve daha geniş bir âleme geçti. Eğer iman varsa, ölüm ebedî bir ayrılık değil, muvakkat bir firaktır. İnşallah sabır ve dua ile, ebedî âlemde yeniden kavuşmak vardır. Cenâb-ı Hak hiçbir Evladın kalbini sebepsiz incitmez, bazen Kulunu Kendi Rahmet terbiyesine almak için Anne-Babadan ayırır, en büyük acılar, insanı Allah’ın Rahmetine daha çok yaklaştıran bir kapı olur ve Allah, Anne-Babanın şefkatinden çok daha büyük bir Rahmetle kulunu yalnız bırakmaz. Çünkü hakikî sahip Allah’tır; veren de O’dur, Emanetini vakti gelince geri alan da O’dur. Sizin Ona duanız, sadakanız ve güzel amelleriniz ulaşır. O da inşallah Sizi görmek ister. Bu dünya ayrılığı ne kadar ağır olsa da, Allah’ın Rahmeti altında ebedî kavuşma ümidi vardır. Sizin Babanız için yapacağın en güzel şey; onun ardından Rahmet okumak, güzel yaşamak ve imanla ayakta durmaktır. Çünkü Müminler için kabir, karanlık bir yokluk değil; Rahmet âlemine açılan bir kapıdır. 🙏🌷
Önceki 2 yanıtı göster
Yahya Saygan
Yahya Saygan
aksam beraber gülüyorsun sabah öldü diyorlar çok acı bu 🥺
8 yanıtı göster
Canım Tülay ne desem boş bazı acıların yanında kelimeler şifa olsun isterdim ama olmuyor. Rabbim kalbimize sabır ruhumuza dayanma gücü versin. İnsan ailesi gidince gerçekten kimsesiz kalıyor. Sarılıyorum. 🫂 Mekanı cennet olsun inşallah.
Amin canım çok sağol 🙏🏻
2 yanıtı göster
Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. Allah sizlere sabır versin 🤲
çok sağolun🤲
Metindeki 'Babaların sesi çok özleniyor' cümlesi öyle derin ki... Babasını hiç tanıyamamış, anılarında bile ona yer bulamamış biri için bu özlem çok daha sessiz ve derin bir yerde duruyor. Tanımadan özlemek de bu hayatın en garip yükü sanırım. Mekanı cennet olsun hocam.
🥺🙏🏻
Rahmet olsun insaAllah 🙏🥹
Başın sağ olsun Tülayım. Ne desem eksik ve yarım kalır biliyorum. Allah sana dayanma gücü versin. Mekanı cennet olsun güzel babacığının. Rabbım merhameti ile karşılaşın onu... 🙏😔
Amin canım amin 🙏🏻