Puan vermedi·184 syf.····Okunma: 17 Mayıs 2026 22:05 Bir kitap sayfasında görüp merak etmiştim. Sonra listeme ekledim ve de kitap fuarında denk gelince kaçırmadım aldım. Fuardan kısa bir süre sonra okumaya başladım. Biraz merak ediyordum, heyecanlı olur diye düşündüm çünkü bu aralar klasik bir şeyler okumak istemiyordu canım. Gulyabani bana yeterince farklı geldiği için başladım.
***
Başlarda kitabın konusunun nasıl ortaya çıktığı anlatılıyor, sonra da kitabın 2 kısmından ilkine yani saçmalıklarla dolu maceraya başlatıyor okuru. Saçmalık dediysem yermek amaçlı değil yazar da bu bilinçle yazmış zaten gerçekten saçma kısımlar. Ama burada eğlenmek gerekiyor diye düşünüyorum ve ben öyle yaptım. Muhsine karakterine aşık olan periler kısmında özellikle güldüğüm yerler oldu. Sonlara doğru sabırsızlık sardı beni çünkü yazar 2.kısma yani olayların mantıklı bir sebebinin olduğu kısmı son bölüme koymuş. Saçmalıklar arttıkça bir süre sonra hani mantık diye gezindim durdum sayfalarda. Mantık kısmı gelince aklımdaki soru işaretlerine cevapları beklemeye başladım ve cevaplarımı alabildim. Güzel bir deneyim oldu, sonu da güzel bitti. Farklı bir kitaptı tavsiyemdir.