Selamlar nasılsınız
Size öyle güzel bir mahalle kurgusu ile geldim ki anlatmaya kelimeler yetmez. Zaten @hümayrao kalemine aşıktım, bu kitapla bir kez daha oldum. Öyle içten, öyle samimiydi ki onlarla aynı mahallede yaşıyormuş gibi hissettim.
Akın ve Leyla’nın o anlatılmaz uyumu. Gerçekten harikaydı
Leyla, anne babasıyla yaşayan, ablasını kaybetmiş genç bir kız. Çocuk gelişimi mezunu ama bir türlü atanamamış. Bir gün annesi, komşularının mahalledeki bir delikanlıyla aralarını yapmak istediğini söyler. İsmi duyunca şok olur. Kim mi? Akın.
Ama Akın’ın geçmişi ve mahallede dönen dedikodular yüzünden bu fikre sıcak bakmaz ve olmayacağını dile getirir.
Akın ise üç çocuklu bir ailenin oğlu. Sanayide oto tamirci. Uzun yıllar görüştüğü kız başkasıyla evleneceğini söyleyip terk edilir.
Aynı gece bir ses duyar Köpeğinden korkan gece saçlı bir kızı kurtarır. Kız teşekkür edip kaçar ama o geceden sonra Akın o kızı aklından çıkaramaz.
Leyla’nın arkadaşıyla halı yıkadığı sırada bir anda kafasına top gelir ve düşecekken kendini birinin kollarında bulur. Gözlerini açtığında karşısında Akın vardır
İşte o an her şey başlar.
Bir düğün yemeğinde karşılaşma.
Leyla, ceketini ve yeni aldığı gömleği vermek için sanayiye gider. Akın çok şaşırır. Ve o andan sonra aralarındaki bağ yavaş yavaş oluşur.
Akın’ın sevgisi, sözleri, o şiir gibi konuşması. Leyla’nın Akın'ın yanında, mesajlaşmalarında heyecandan saçmalaması … Aşırı tatlıydı.
Ama her şey bu kadar kolay olmuyor. Ankara’da karşısına çıkan eski sevgilisi Gözde.
Ve tabii ki kötü haber tez duyulur. Leyla her şeyi öğrenir.
Onun yerinde olsam ben de aynı şeyi hissederdim. Akın'a olmayacağını söyler. Çok zor bir durum gerçekten.
Ama Akın vazgeçmez. Sevdiği kadını kaybetmemek için elinden geleni yapar.
Leyla’nın başına gelen o olay. Akın’ın deliye dönmesi. Ve sonrası “ohh ellerine sağlık” dedim resmen .
Sonrasında barışmaları, evlilik teklifi ve o güzel düğün.
Ama tabii ki Akın’ın geçmişi yine peşlerini bırakmaz ve mahalleye Gözde bomba gibi düşer.
Bu arada Akın'ın kardeşi Ezgi Allah düşman başına ya. Okurken sinirden kitabın içine girip saç baş yolmak istedim .
Ama Elif Akın’ın ablası. Ah kalbim Gerçekten yaşadıklarını hiç hak etmedi. Hakan’a da bol bol saydırdım, sövdüm yalan yok.
Kısacası Akın ve Leyla’yı çok çok sevdim.
Akın’ın sevgisi, Leyla’nın o tatlı halleri. İçinizi sıcacık yapacak bir hikaye.
Tek kitaplık, mahalle kurgusu, görücü usulü aşk temalı sıcacık bir hikaye arıyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim.
Alın, aldırın, okuyun, okutun .