···Okunma: 18 Mayıs 2026 10:14 Selam arkadaşlar Fantastik kurgu, akademi ortamı, element güçleri ve bol gizemli olaylar sever misiniz?
Tam size göre bir kitapla geldim @byk.literatur kaleminden #ayışığı #tempersitar
Tempersitar kitabının baş karakteri Helena Lincoln, hayatı boyunca ait hissedebileceği bir yer arayan bir karakterdi. Annesini doğarken kaybetmiş, babasını ise neredeyse hiç ayık görmeden büyümüş biri… Buna rağmen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmış.
Her şey kapısına gelen gizemli bir kutuyla başlıyor ve yolu Alderwild Akademisi’ne çıkıyor. İlk başlarda kitapta elementler ve dünya hakkında verilen bilgiler veriyo burada biraz sıkılsamda akademiye geçtikten sonra olaylar bayağı açılıyor. Özellikle 400 yıldır kimsenin görmediği tulparın Helena’yı seçmesiyle birlikte kitap akışı ilerliyor. Seçmeler be sormasında sürekli acaba neler olacak derken sayfalar hızla ilerliyor.
Helena’nın Cam, Wilder ve Chris ile olan dostluklarını da çok sevdim. Özellikle Chris ile olan atışmaları kitabın en keyifli yerlerindendi. Karakterler arasındaki uyum ve diyaloglar kitabın akıcılığını daha da artırmıştı.
Yazarın anlatımı oldukça akıcıydı ve olaylar ilerledikçe kitap kendini daha da merak ettirmeye başladı. Sonlara doğru ortaya çıkan sırlar, geçmişe dair öğrenilen detaylar ve karakterlerle ilgili gizemler beni bayağı şaşırttı.
Final kısmı ise tam merak yerinde bittiği için devam kitabını aşırı merak ediyorum. Özellikle Helena’yı ileride nelerin beklediğini okumak için sabırsızlanıyorum.
Sizde Fantastik kurgu, elementler, gizemli güçler ve bol merak uyandıran olaylar seviyorsanız bence bu kitabı seversiniz