Merhabalar
Bugün sizlere @altınkitap 'tan bir eser ile geldim Janelle Brown kaleminden Kıymetli Küçük Şeyler.
" Biri dolandırıcı, diğeri ise vâris... Birbirinden son derece farklı iki kadın kaderin beklenmedik cilvesile karşı karşıya gelirse..."
Kıymetli Küçük Şeyler okurken beni bu kadar ters köşe yapmasını beklememiştim. Nina Ross başta sadece insanları kandıran, soğuk bir dolandırıcı gibi görünüyordu ama geçmişini ve yaşadıklarını öğrendikçe ona karşı bakışım değişti. Annesinin hastalığı, maddi sıkıntılar ve yıllardır yanlış insanların içinde büyümesi onun hayatını tamamen şekillendirmişti. Görünen görünmeyenden farklı olunca bir dur bakalım dedim. Tüm düşüncelerim yer değişti Nina sayesinde. Özellikle sevgilisiyle birlikte Stonehaven malikanesine gidip Vanessa Liebling’i dolandırmaya çalışmasıyla olaylar iyice karmaşık hale geliyor.
Vanessa ise ilk başta sosyal medyada kusursuz hayat yaşayan zengin kadınlardan biri gibi görünüyordu. Ama kendi bölümlerini okudukça aslında ne kadar yalnız, kırılmış ve sevgisiz kaldığını görmek üzücüydü. Çoğu zaman böyle değil midir. İşte görüntü her zaman yanıltıcı. Yazar iki kişininde bakış açısını çok güzel vermişti çünkü bir süre sonra ikisine de farklı şekillerde hak vermeye başlıyorsunuz.
Bir tek Michael'e aşırı sinir oldum. Kadınların zayıf yanlarını kullanıp onları manipüle etmesi gerçekten rahatsız ediciydi. Kitap boyunca sürekli bir gizem vardı ve olayların nasıl bağlanacağını çok merak ettim. Özellikle geçmişten gelen sırların yavaş yavaş ortaya çıkması kitabın gerilimini sürekli canlı tuttu.
Bence kitap sadece bir dolandırıcılık hikâyesi değil aynı zamanda sosyal medya, para, statü ve insanların dışarıdan görünen hayatlarının aslında ne kadar sahte olabileceğini anlatıyor. Akıcı anlatımı sayesinde sayfalar hemen ilerliyor, finali ise gerçekten ters köşe yapıyor. Gizem ve psikolojik gerilim sevenlerin rahatlıkla sevebileceği bir kitaptı benim için.