Puan vermedi·168 syf.····Okunma: 18 Mayıs 2026 12:03 Bu kitap bana aslında insanın önündeki en büyük engelin çoğu zaman kendi düşünceleri olduğunu hissettirdi. İnsanın gerçekten isterse hayatında çok şeyi değiştirebileceğini okurken sadece başarıyı değil, insanın kendi içindeki gücü fark etmesini anlatıyor gibi geldi. Bazı bölümlerde kendimi fazlasıyla gördüm çünkü çoğu zaman korkularımızın ve bahanelerimizin arkasına saklandığımızı fark ettim. Kitabın dili çok akıcıydı, sıkmadan ama düşündürerek ilerliyor.
En sevdiğim yanı ise motivasyon verirken boş umut dağıtmaması oldu; emek vermeden hiçbir şeyin değişmeyeceğini çok net hissettiriyor. Bence bu kitap sadece kişisel gelişim kitabı değil, aynı zamanda insanı harekete geçiren bir farkındalık kitabı. Okuduktan sonra insanın içinden "ben neden daha fazlasını yapmayayım ki?" diye geçirmek geliyor. İnsanın kendine inanmasını sağlayan ve bakış açısını değiştiren kitaplardan biri.
Kitabın Konusu:
Kitap, insanın kendi potansiyelini keşfetmesi ve hayatındaki sınırları aslında büyük ölçüde kendisinin oluşturduğunu anlatıyor. Başarıya ulaşmanın yollarını; disiplin, çalışma alışkanlığı, özgüven, hedef belirleme ve doğru düşünce sistemi üzerinden örneklerle açıklıyor. İnsanların bahaneler yerine çözümlere odaklanması gerektiğini vurgularken, kişinin kendi hayatının sorumluluğunu almasının önemini anlatıyor. Kitap boyunca okuyucuya hem motive edici hem de düşündürücü mesajlar veriliyor.
Bu kitap bana vazgeçmenin ne kadar kolay, devam etmenin ne kadar değerli olduğunu hatırlattı.