···Okunma: 18 Mayıs 2026 17:32 BU LANET OLASI KATTA NELER OLUYOR ADAMIM?
Beşinci kat. Patlatılmayı bekleyen baloncuk. Deli tanrılar. Galaktik entrikalar?
ALLAH'IM HER ŞEY ÇOK KAOTİK!
Şimdi yalan yok, her katın kendince bir karmaşıklığı var. Üçüncü kitapta tren istasyonları arasında dönüp durduk burada da pat patları andıran baloncukları kendimize görev edinmişiz. İlk birkaç bölüm pek beğenmemiştim, her şey çok uzatılmış gibi duruyordu. Yanılmışım. Fena yanılmışım. Yanıldığıma çok sevindim. Ama neler oluyor neler...
Ekibimizin beşinci kat macerasında katmanlar mevcut. Her bir katmanı fethetmeleri gerekiyor ki bir sonraki kata geçebilmeyi hak etsinler. Kitaptaki çizimleri de çok sevdiğimi belirtmeden geçmek istemiyorum. Okuyucuya hayal etmede kolaylık kazandırdığı için idealler. Beşinci kattaki 543 numaralı Çöl Baloncuğunun yapısı; Hava, Gömü, Toprak ve Deniz dörtlüsünü içeriyor. Ekibin bu dört yerin ana düşmanını indirmesi gerekiyor ki bir sonraki kısma ilerleyebilsinler.
Elbette her bir katmanda ayrı deliliklerle uğraşan Carl ve Donut hem komik hem de kaotikti. Önceki kitaplarda gördüğümüz karakterlerin daha ayrıntılı bir şekilde hikayeye dahil olmasını da çok sevdim. Daha ilerleyen kitaplarda ve katlarda sanıyorum ki iyice delireceğiz. Spoilerden bağımsız şunu da belirtmek istiyorum; Quan geber.
SPOİLER
UYARDIM KARDEŞİM, BUNDAN SONRASINDA YA ALLAH MODUNDA GİDİYORUM.
Maalesef kitabı aşmak için -aşabilirsem tabii- tek yapabileceğim; bir arkadaşla rahatça konuşuyormuşçasına kitabı BOL BOL SPOİLERLE andığım bu alanda haykırmak.
Bu kitapla birlikte insanların ne kadar it ve şeref yoksunu olabileceğini bir kez daha görebiliyoruz. NPC'lere yine acıdım falan ama şerefsizlik düzeyi bu kitapta göklerdeydi. Karakterlerin gelişimlerini falan da gördüğümüz için iyi midir kötü müdür pek de bir şey demek istemiyorum.
CARL, kalpli donlu yarim... Adama her kitapta ayrı hayran oluyorum. Öncelikle Loita sidiklisine yaptığı şey HARİKAYDI. Herif herkesi kilitledi. Mükemmel bir sergileyiş ve zeka pırıltısı gösterdi herif. Tebrik ediyorum. Loita cibiliyetsizi her geçen diyalogda iyice sinirimi bozuyordu zaten. Hatta dayanamayıp bu ne zaman geberecek diye internette aratmıştım. Sevgili Carl'ımın bu aşüfteyi patlattığını öğrendiğimde gülümsemekten kendimi alamadım. İki-üç saat boyunca sırıttım. Öyle de mutlu etti beni.
Donut'un çocukluğunu bir nebze de olsa bıraktığı yerlerde de fıstığımın olgunlaştığını görmek beni duygulandırdı. Hala iflah olmaz bir bıdık ama olsun. Gelişme gösteriyor. Umarım geri planda kalmaz, kitabın sonunda seviyesi diğerlerine göre oldukça düşük kalmıştı.
Bu kitapla birlikte AI'ın karakterinin feci halde değişip evrildiğini görüyoruz. Her şekilde Carl'ı kayırdığını düşünüyordum zaten. Gerek ayak fetişi ya da Carl ile uğraşması falan olsun bir şekilde ona fazladan bir şeyler verip yaptığı eşeklikleri kitabına uyduruyordu. Ama bence hepsi bir oyun. Kitabın sonuna doğru AI'ların korunduğu bir evren olduğundan bahsediliyor. Bence bununla alakalı bir olay var ve AI "ayak fetişi" adı altında Carl'ı kayırmak için kendini deli gibi gösteriyor. Açılan davalarda falan bile Carl ile aynı kefede değerlendirildi ve Carl avukatı olmamasına rağmen davaları kazanarak çıktı. Bir b*kluk var.
Özellikle de AI'ın karakter açıklamalarında kendinden parçalar koyduğu yeri alıntı olarak paylaşmıştım. Bence AI'ın kendi de neden Carl'ı kayırdığını bilmiyor ve emin olamıyor. Ama ona yardım etmekten de kendini geri alamıyor. Eh, bu sayede bizimki hayatta kalıyor.
Veee... SAMANTHA İLE SONUNDA TANIŞTIK! Efsane repliği olan "I will kill your mother,"ı bizzat okuyabilmek beni çok güldürdü. Tam bir şirret ya... Seks oyuncağının kopan kafası olarak kimi bıçaklıyorsun hanım abla? Ahahahaha!
Bir sürü olayın yaşandığı bu kitapta anlatmak istediğim ama zihnimin karmaşasından anlatamadığım o kadar çok şey var ki... Neyse belki bir gün birileri bunu okur da yüz yüze, konu birliği olmadan bunları onunla tartışabilirim.
Kitabın sonlarına doğru Carl'ın hazırladığı planlara şapkamı çıkarıyorum. Harika hamleler, mükemmel planlar ve cesur sözler edildi. Özellikle Carl'ın herkese meydan okuması göğsümü kabarttı. Anarşistlerden birinin şu anda CEO olduğunu görmek de Carl'ın geleceği üzerinde parlak bir ışık olduğuna inanmamı kolaylaştırdı ne diyeyim.
Bu seriye asla düşük puan verebileceğimi düşünmüyorum. Mümkün değil ya.
Son olarak; Quan. Geber.