Spoiler içermez.
2026 26. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 18:47
Kitap, 6 yıldır devam eden bir savaşın tam ortasındayken İspanyol ordusunun iki genç subayı olan Alejandro ve Jesús'nun, cephe arkasındaki bir mahzende Petrus adında kızıl saçlı, gizemli bir adamla karşılaşmalarıyla başlar. Petrus, aslında insanların dünyasından görünmez bir köprüyle ayrılan, sislerle kaplı Elfler Diyarı'ndan gelen bir Elf'tir. Bu iki genç subay, Petrus’un rehberliğinde savaşın da tam ortasındalarken kendi dünyalarını geride bırakıp bu şiirsel, doğanın ve uyumun hüküm sürdüğü diyara giderler. Ancak Elf'lerin bu masalsı, şiirsel ve sislerle kaplı dünyası da kendi içinde bir çözülme ve tehdit altındadır. Her yönden kaçınılmaz olan bir savaş Elf'leri de beklemektedir. Şimdi gelelim düşüncelerime, Kirpinin Zarafeti kitabını çok seviyorum. Oradaki anlatım biçimi, hikaye, karakterler, verilen mesajlar falan çok hoşuma gittiği için bu kitabı da okumak istedim. Bir de kitabın arkasındaki açıklama ilgimi çekmişti epey. Ancak... Yani karmakarışık bir kitaptı ya. Çeviriden midir, yazarın anlatım biçiminden midir anlamadığım bir tuhaflık vardı kitapta, dili çok ağırdı. Kullanılan kelimeler çok zorlama geldi, zaten konuya kendinizi tam anlamıyla kaptıramıyorsunuz bir de üstüne anlatım stili eklenince her şey iyice çorba oluyor. Konusu çok güzel ama o kadar ne yazık ki. Okumaktan hiç keyif alamadım. Sevemedim maalesef, tavsiye etmiyorum.
Bir Garip DiyarMuriel Barbery · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202124 okunma