Bursa,Van,Mardin.. Harita üzerinde çizildiğinde çeşitkenar üçgen oluşturan bu üç şehir haritayı ve geometri bilimini yalancı çıkarmamak için bin bir çeşit insanı saklayan binlerce öykü içerir ve Ali İPEK onlardan biri ile sizi buluşturuyor.
Kitap çekirge devlet hastanesinde psikiyatri bölümünde muayene olmak isteyen Saniye’nin hikayesi..
Ünzile ile ortak yönleri olmakla birlikte Saniye’nin hikayesi koyun karşılığı satılmak değil. Karşılığı olmayan bir yaşamda kabul görmek,var olmak kendini bir ispat yolculuğu.
Bu yolculukta çocukluk arkadaşları ile beraber cevabı ömür süren bir soru ile sırtlarına yükledikleri ağır yükü gittikleri her yere taşımışlar..
Mezarlıklar,doğumlar ölümler kalanlar ve gidenler tüm bu hengamede kabul görmek için sessizliği seçen bir kadın.. Saniye..
Ali İpek kalemi ile sizi ova dan alıp çocukluğun çıkmaz sokaklarına oradan bir mezar taşının soğukluğuna götürecek kadar gerçek ..
Sıcacık bir nefes ve güzel bir anlatı ..
Şehir tanıdık.. Ova tanıdık.. Toprak tanıdık..Kadın tanıdık Kitapta mermeri işleyen usta tanıdık.. Bu kitabı sevmem için bütün şartlar olgunlaşmışken..Saniye ile yolculuğa çıkmamak olmazdı.