2026 14. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 22:21
"İnsan bazen sevilmeye yabancıdır. Kendisine uzatılan bir demet yasemini ne yapacağını bilmez, şaşkınlıkla donakalır.Çünkü o güne kadar gerçek anlamıyla hiç sevilmemiş, sevgi sözcükleri duymamış, "İyi ki varsın" denmemiş, kitap hediye edilmemiş, kahve yapılmamış, gözlerinin içine bakılıp mutluluktan ağlanmamıştır." Böyle diyor kitapta Gökhan ERGÜR. Öncelikle bu kitabı bana hediye edip beni değerli hissettiren, kıymetli arkadaşıma Saliha Seylek teşekkür ederim. Sosyal medyada filtrelerden kaybolunan dünyada, birbirine kitap hediye edip kahve ikram edenlere iyi gelecek bir kitap. Herkesin yaraları vardır, belki yaraladıkları... Belki de önemli olan o yaraları kabullenip yola devam etmektir. Zaten yola devam etmekten başka bir çaremiz yok ki... Kitapta yazar da kendi yaralarını göstermekten çekinmemiş. Psikoloji mezunu olunca sanki üzülmek suçmuş gibi davranan sözde psikologların yanında Gökhan ERGÜR adeta ben de insanım ben de hüzünlenebilirim diyor. Bir kaybın, yasın ardından yaşın kaç olursa olsun insanın birilerini ihtiyaç duyduğunu utanmadan sıkılmadan dile getiriyor. Kitabı okuduğumda beni anlayan bir yazar dedim.İçimden geçenleri dile getiren belki aynı imtihandan geçmiş bir yazar. Mesela konuşmadan da insan anlaşabilirmiş. Hiç tanışmadan da insanlar benzer duyguları yaşayabilirmiş. Bardağın dolu tarafından bakmak her zaman iyi hissettirir. Her zaman mutlu olamayız ama her zaman da üzgün olmayız. Hiçbir şey kalıcı ve sürekli değil. Her ne durumda olursak olalım geçecek.Her şeyin geçici olması kalpleri ferahlatıyor. Velhasıl burası dünya burası bu kadar işte... Herkesin kendinden bir parça bulacağı okunası bir kitap... Hâlden Anlamak Gökhan Ergür
Hâlden AnlamakGökhan Ergür · Muhit Kitap · 202548 okunma
Emine GEZEN
Amin🥰Kitap hediye edenlerin, kahve yapanların ve çiçek verenlerin çok olsun💐Bir ağız dolusu İyi ki varsın 💖
Beğenmene o kadar sevindim ki..🫠 Satırları sadrına şifa ömrüne ışık olsun. Bana damdan düşeni getir, diyen kadim hoca hesabı insan insana bazen ruhuyla bazen yaşadıklarıyla benzer. Sevdiğim bir yazar, sevdiğim bir sen, bazı buluşmalar güzeldir🌸🥰