2026 7. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2026 00:48
Çocuklarımız ve gençlerimizi esir alan büyük bir cinsiyetsizleştirme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Gerek modernleşen dünyanın aile yapısına etkisi gerekse sosyal medya kullanımı çocukluktan itibaren “cinsiyetsizleştirme” üzerine pek çok olumsuz sonuç doğuruyor. Daha küçük yaşta ekranlara maruz kalan çocuklarımız; izledikleri videolardan, oynadıkları oyunlardan ve sosyal medyadan etkilendikleri için kimlik kargaşası yaşıyor. Bu durum birilerinin ekmeğine yağ sürerken bir nesil gözler önünde çürüyüp gidiyor. Sözde medeni olan batı kendi çürümüşlüğüyle bizim gibi manevi değerlerini ayakta tutmakta direnen toplumları da zehirliyor. Kitapta anne baba ve çocuk rollerine detaylıca değinilmesi ve nerde, nasıl, ne yapılması gerektiği net bir dille aktarılmış. Özellikle çocuk yetiştirken dikkat edilmesi gereken iki temel kavramın altını çizdim: Sınır koymak ve kararlılık. Cinsiyetsiz bir toplumun yetişmesinde en büyük etkenlerden birinin sınır koyulmamış çocuklar olduğunu ve tutarsız ebeveyn tutumu olduğunu biliyoruz artık. Son olarak lise kademesinde görev yapan bir öğretmen olarak cinsiyet karmaşası yaşayan, kendini bulamayan ve yanlış yollara sapan pek çok öğrenci görüyorum. Farklı eğilimleri olan bu öğrencilerin hayatlarına bir yerden dokunmaya çalışsam da kimlik oluşumunda erken çocukluk dönemi kritik dönem olduğu için ne yazık ki çok geç kalınmış oluyor. Görevimiz büyük. Sorumluluğumuz ağır ancak yine de ümitvarız öyle de olmak zorundayız. Rabbim bu toplumun inşası için her birimizin yar ve yardımcısı olsun.
Cinsiyeti Terk EtmeŞöhret Karaduman · Hayy Kitap · 202438 okunma