Kitabı çok severek ve merak ederek okudum bence gerilimden çok merak kitabı. Başlarda akmayacak gibi geliyor ama sonrasında nasıl okuyup bitirdiğimi anlamadım. Sadece son kısmını beğenmedim bence oldu bittiye geldi belki de normali budur herkesin tarzı farklı tabii ki ama bence daha farklı bir son olabilirdi yani biraz daha uzun yazılabilirdi sonu bi 50 sayfa daha okumak isterdim açıkçası. Theo bir psikolog. Kızımız Alicia ise bir ressam. Alicianın kocası Gabriel öldürülüyor ve suç aleti Alicianın elinde duruyor. Alicia sessizliğe gömülüyor asla ses yok tepki yok. Tedavi ederiz diyip bir kliniğe kapatıyorlar ama kızdan kimse tepki alamıyor. Bu olay Theonun çok dikkatini çekiyor. Geçmişi sıkıntılı birisi Theo. Kendini tedavi edemeyen bir psikolog ya da psikiyatrist artık unuttum tam ne olduğunu. Theo kendi çalıştığı kliniği bırakıp Alicia’nın olduğu kliniğe gidiyor ve orada çalışmaya başlıyor sırf bu olayı çözebilmek için.
Kitabı anlattım spoiler dolu lütfen burdan aşağıyı okumayın.
İlk gittiğinde çok ilginç bir ortam onu karşılıyor. Kitapta bir Türk deliden bahsetmeleri kızın ismi Elif ayrıca ilgimi çekti çok kaba bir şekilde anlatmışlar. Theo Alicia‘yla ilk başta görüşüyor ama kız asla tepki vermiyor daha sonrasında kız buna bir günlük veriyor günlüğü okuyor okudukça olayları inanıyor. Alicia‘nın galeri sahibi bir arkadaşı var ona gidiyor orada bi ondan şüphelendim sonra geçti. O da diyor ki sen ona bir resim ver o da çizsin yani bir tuval ver o da çizim yapsın diyor. Gabriel‘in abisi var çok büyük şüphelerim ona gitti çünkü abisinin karısı abisinin sekreteri yani aynı zamanda böyle şüpheli gibiydi sanki konuşmaları. Meğerse bu abi olacak şerefsiz Alicia‘ya aşıkmış kızı taciz etmiş ondan dolayı kızdan nefret ettiğini söylüyor herkese tabii gizli gizli aşık her zaman kardeşini kıskanıyormuş meğerse. Alicia‘nın annesi Alicia arabadayken bilerek kaza yapıyor ikisini de öldürmek için ama sadece anne ölüyü Alicia yaşıyor baba da anneden sonra depresyona falan giriyor böyle bir şeyler oluyor Alicia halasıyla birlikte yaşıyor halasının bir de oğlu var bir ara oğuldan da şüphelenir gibi olduk. Şahsen ben şüphelenmedim oğuldan da herkes ondan şüphelenmiş bana çok güven vermişti sadece adamın kumar borclari falan var gidip böyle para istiyor Alicia‘dan gizli gizli ama annem bilmesin diyor. Çünkü annesi çok fena ben çocuğa da üzüldüm hayatın annesine adamış annesi de değişik hareketler yapıyor böyle zaten iyice yaşlanmış. Bu arada teoyu karısı aldatıyor bilgisayarda mailler açıkken bir bakıyor adamın Teki ile erotik mesajlaşmaları var. Karısı tiyatrocu bu arada. Tabii karısına o mesajları gördüğünü söylemiyor karısını biraz takip falan ediyor bakıyor bir tane adam adamla buluşuyor kocasına yalan söyleyip. Sonra Theo merak ediyor ve adamı da takip ediyor adam evliymiş meğerse bakıyor karısı da var adamın ve adam kendi karısıyla da düşüp kalkıyor. Çok sinirleniyor ve sürekli o eve gidip bakmaya başlıyor. Biz kitabın sonuna kadar olayları bilmiyoruz. Kitabın sonunda her şey açığa çıkıyor. Bu arada Alicia‘nın günlüğü ünde bir şeyden bahsediliyor sürekli onların evini izleyen bir adam var Alicia bunu kocasına söylüyor kocası diyor ki saçmalama sen hayal görüyorsundur bunu alıp bir tane psikoloğa götürüyor psikolog da adamın arkadaşı ve kıza diyor ki ya sen delisin falan yapıyor böyle saçma sapan. Alicia da tamam siz haklısınız diyor uğraşmamak için ama evi takip eden adamın farkında artık o kadar paranoyak oluyor ki işte hiç evden çıkmak istemiyor korkuyor falan. Hatta bir gün bu adamla karşılaşıyor. Adam işi az almış evin içine falan girdi. Meğerse bu adamt oymuş Teoman karısı Gabriel‘le aldatıyormuş teoyu yani Alicia‘nın kocasıyla Theo‘da işi korkutmak için eve giriyor sonra işte Gabrieli bağlıyor falan böyle sandalyeye Alisaıyı de bağlıyor sonra söylüyor bu seni aldattı falan diyor sonra Alicianın eline bir silah veriyor bir şekilde Gabri ile öldürttüyo yani aslında Alicia kendi karar veriyor öldürmeye Gabrieli ama işi yapan planlayan hepsine ilerleten Theo tabi Theo arasında hiçbir şey söylemiyorum Theo‘nun karısı Gabriel‘in ölümünden sonra depresyona falan giriyor. Her suçlu olay mahaline geri döner gibi Alicianın yanına gitmesinin nedeni de buymuş sonra Alisa‘yı öldürmek için kızı damardan bir iğneyle zehir enjekte ediyor suçu da Alicia‘le ilgilenen diğer psikoloğa atıyor çünkü diğer hastanedeki psikolog da meğerse Alicia‘nın dışarıda kocasının görüştürüğü psikologmuş. Adam tutuklanıyor ama şunu hesaba katmıyor Gabriel Alicia olanların hepsine gününün bir yerine daha yazmış ve resminin arkasına saklamış. Tabi polisler bunu buluyorlar Theo‘nun evine gidip suçlunun ne olduğunu söylüyorlar ve orada bitiyor olay yani ne tutuklandığını gördük ne devamında ne olduğunu gördük ben çok merak ettim şahsen biraz daha devam istedim ama böyle biraz açık bir şekilde bıraktılar teo sigara yaktı bitti ama kitabı çok sevdim oradan oraya oradan oraya atliyor böyle her şeyin altından bir şey çıkıyor güzeldi yani heyecanlıydı.