"Benim ihtiraslarım var. Hem de pek büyükleri. Fakat bu ihtiraslar, yüksek mevkiler işgal etmek veya büyük paralar elde etmek gibi emellerin tatminine taalluk ediyor. Ben bu ihtiraslarımın gerçeklesmesini vatanıma büyük faydaları dokunacak, bana da liyakatle ifa edilmiş bir vazifenin canlı iç rahatlığını verecek büyük bir fikrin başarısında arıyorum. Bütün hayatımın prensibi bu olmuştur. Ona çok genç yaşımda sahip oldum ve son nefesime kadar da onu muhafaza edeceğim. "
Selamlar arkadaşlar sizlere harika bir kitapla geldim. Okurken iyiki okudum dediğim bir kitap oldu İnşallah herkes bu kitabı okur.
Kitabımız yazar #consinov beyin #sonmektup kitabı.
Osmanlı Vatandaşı olan Corinne Balkan savaşında eşi Ömer Lütfü beyi kaybeder. #mustafakemalatatürk ile bir şekilde yolları kesişir önce Fransızca derslerle başlayan arkadaşlıkları Mustafa Kemal'in görevi sebebiyle mektup arkadaşlığına döner ve sıkı bir dostluk ve sırdaşlık başlar, bazılarının dediği gibi bu bir aşk değil sıkı bir dostluk ve sırdaşlık bu kitabı okuyan daha iyi anlayacaktır.
Mustafa Kemal'in Milli Mücadele için İstanbul'a gitmesiyle bu mektuplaşmalar son bulur. En çok merak ettiğim Corinne 'nin cevap verdiği mektuplar maalesef bu kitapda en son mektubu var.
Yazar bu kitabı uzun araştırmalar ve birikimlerini birleştirip bizlere bu harika kitabı yazmış.
Bu harika kitabı şiddetle tavsiye ederim.
@masakitapcom
kitapfisiltisi sevtap