2026 26. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 00:32
Şair İmparatoriçe Wei, kıtlığın ve fakirliğin içine doğmuş bir köylü kızı, yeni doğan kardeşini açlıktan ölmesi sebebiyle gömmeleriyle başlıyor hikayesi.. Çok düşkün olduğu kardeşi Bao’nun karnının doyması ve okuyup büyük adam olması için her şeyi göze alan bir abladır.. Öyle ki, zalim prens Terren ile evlenip köyünü ve kardeşini kurtarmak amacıyla seçmelere katılır, çok korkmasına rağmen azimli ve kararlı bir duruşuyla Terren’ın dikkatini çekmiştir, artık onun cariyesidir.. İlerleyen zamanlarda ise eşi olur.. Açelya Hanedanlığı’nda ise , saray entrikaları asla bitmez. Wei, hem entrikalar hem de işkenceci prens Terren yüzünden zor günler geçirir. Ancak bir hedefi vardır, imparator ölmeden önce yani Terren imparator olmadan okumayı öğrenip şiir-büyü ile Terren’ı öldürmek! Böylelikle küçük kardeşini kurtarmak isteyen o köylü kız, bütün halkı kurtaracaktır. Ancak bu sandığından çok daha zordur, sarayda düşmanları ve tahta oturmak isteyen 4 oğul daha vardır. Bir yandan gizli gizli okuma öğrenmesi, bir yanda eşi Terren’ın işkenceleri, bir yanda diğer kadınların kurduğu kumpaslar, bir yanda Terren’ın çocukluk hikayesini okuduğu günlükler… Hepsi nakış gibi işlenmiş bir roman. İlk kez bu tarzda okuma yapmama rağmen çok sevdim. Dili akıcı ve sade, yaşananlar etkileyici, yazar olayları hiç uzatmadan aktarmış.. Film tadında ilerledi, hatta filmi olsa bence reyting rekorları kırar Bu tarzda okuma yapıyorsanız veya daha önce yapmamış olsanız bile öneririm, güzel kitap okumak isteyenler gönül rahatlığıyla listesine ekleyebilir
Şair İmparatoriçeShen Tao · Athica Yayınları · 202642 okunma