2026 14. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 00:00
Japon edebiyatından ne okursam ağzım açık kalıyor. Yine neler neler okudum! Okuyacaklara spoiler vermemek adına kitabın içeriğiyle ilgili detay vermek istemiyorum. Kısa kısa öykülerden oluşuyordu, hepsi de korkunç ögelerle doluydu. İnançları ve gelenekleriyle ilgili şunları söyleyebilirim, Japonlarda ölen kimse yerinde rahat yatmıyor hepsinin ruhu aramızda dolaşıyor, karma nesiller boyunca devam ediyor ve mutlaka işlediğini görüyoruz. Cinler de bizler kadar normal şekilde aramızdalar, eğer kalbin kötüyse mutlaka belanı veriyorlar :) Velhasıl inançları bize benzemese de korkuları benziyor. Japon edebiyatı sevenleri için okunabilecek kitaplardan biriydi.
Kvaidan: Tuhaf Şeylere Dair Öyküler ve İncelemelerLafcadio Hearn · İthaki Yayınları · 20221,822 okunma
İnceleme için kaleminize sağlık🙏🏻 İthaki Yayınlarının Japon edebiyatının çoğu eserini çevirmesi güzel bir hamle oldu. https://1000kitap.com/gonderi/247674637 Bu kitabı da okumanızı tavsiye ederim.Keyifli okumalar 🙏🏻
Hilâl YALÇIN
Japon edebiyatına nerden başlayacağını bilmeyenlere doğru bir yol haritası diyebilirim. Nazik yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim ☺️