2026 51. kitabı
Merhaba Halamın tuhaflıklar tüneli kitabının yorumuyla geldimm, okurken eğlendiğim bir kitap oldu. Herkese tavsiye ederim, eminim ki minik okurlar bu kitaba bayılacak! Kitap, çocuk edebiyatında alışılmışın dışına çıkan renkli ve yaratıcı bir macera sunuyor. Minik okuyucuları yalnızca fantastik bir dünyanın içine çekmekle kalmıyor; korkularla yüzleşmenin, aidiyet hissinin ve sevginin iyileştirici gücünün de altını çiziyor. Ece’nin düşerek ulaştığı bu sıra dışı evrende karşılaştığı karakterler hem eğlenceli hem de derin bir hayal gücünün ürünü. Yazarın mizahi dili ve detaylı betimlemeleri sayesinde hikâye boyunca gerçek ile hayal arasındaki çizgi keyifli bir şekilde bulanıklaşıyor. Özellikle Bulut Ekspres, Tuhaflıklar Tüneli ve birbirinden ilginç karakterler kitabı sürükleyici hale getiriyor. Ece’nin yaşadığı macera, çocuklara cesaretin korkusuz olmak değil, korkuya rağmen ilerlemek olduğunu hissettiriyor. Sıcacık atmosferi ve özgün dünyasıyla bu kitap, hem çocukların hem de içindeki çocuğu kaybetmeyen yetişkinlerin keyifle okuyabileceği masalsı bir yolculuk sunuyor. Yazar, düşmenin bazen bir son değil, yeni başlangıçların kapısı olabileceğini sıcak ve yaratıcı bir anlatımla aktarıyor. Macera, dostluk ve hayal gücünü seven okurlar için unutulmayacak bir yolculuk niteliğinde. Sizleri de Ece’nin kurduğu rengarenk dünyayı keşfetmeye ve halasıyla tanışmaya davet ediyorum.
Halamın Tuhaflıklar TüneliGökçe Özder · Kronik Çocuk Yayınları · 20262 okunma