Demirden Bir Deniz
2026 9. kitabı
DEMİRDEN BİR DENİZ | Yasin Kocabaş ​"Zihninin karanlık dehlizlerinde dolaşan bir polisiye, kılıçların değil sırların çarpıştığı puslu bir devir..." ​Bugün sizi 16. yüzyılın sert rüzgarlarına, Yavuz Sultan Selim döneminin o gergin, tekinsiz ve bir o kadar da büyüleyici atmosferine davet ediyorum. Demirden Bir Deniz, sadece bir tarihi roman değil; her bölüm sonunda "bir sayfa daha okusam" dedirten, nabzı sürekli yüksek tutan kusursuz bir "kapalı oda" polisiyesi! ​ Surların ve Sırların Arasında Bir Takip ​1518 yılı... Fırtınanın dış dünyayla tüm bağlarını kestiği, taşa saplanmış devasa bir hançeri andıran Karahisar Kalesi... Ve bu izole kalede, eski Türk kozmolojisine dayanan kanlı bir şifreyle işlenmiş, ucu Safevi sarayına kadar uzanan vahşi bir cinayet! ​Mısır çöllerini aşıp payitahta dönen ordunun öncü birlikleri, kendilerini bir anda bu tekinsiz ve izole kalenin içindeki soruşturmanın ortasında bulurlar. Kaledeki dokuz kişi şüphelidir ve içlerinden biri, Hazar'ın geçmişinden gelen en büyük yarasıdır... Geçmişte naif bir hayat sürerken, sevdiği kadını kaybetmenin acısıyla bir "Serdengeçti"ye dönüşen Hazar için bu takip, kendi kalbinin küllerini de deşecek sarsıcı bir yüzleşme olacaktır. ​Ezber Bozan Tarihi Gerçekçilik ​Yazar Yasin Kocabaş, on yedi yılı aşan psikoloji okumalarını ve tasavvufun mistik derinliğini, Osmanlı arşivlerinin titizliğiyle harmanlamış. Kitap, tarihi gerçeklikten kopmadan kurgusal bir macerayı sunarken popüler kültürün "küpeli padişah" yanılgılarına da vesikalarla meydan okuyor; Cihan Padişahı Yavuz'un o sert, vakur ve gösterişten uzak gerçek mizacını zihnimizde canlandırıyor. ​Sadece bir katilin değil, tarihin tozlu koridorlarında kaybolmuş bir hakikatin peşine düşmek isteyenler için bu kitap gerçek bir keşif. Kılıçların değil, sırların çarpıştığı bu demirden denizde kulaç atabilecek güce sahip misiniz? ️​"Aynen öyle," dedi Tarihçi. "Katil sadece bir manyak değil. Katil, Osmanlı ile Safevi arasındaki bu büyük savaşın kaderini değiştirecek bir bilginin peşindeydi. Ve görünüşe göre onu aldı."
Demirden Bir DenizYasin Kocabaş · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20266 okunma