Merhaba kitapsever dostlarım
Kitabın Adı- Bir Kere Daha
Kitabın Yazarı- Mitch Albom
Kitabı Çeviren- Doğan Aydoğan
Kitabın Sayfa Sayısı- 328
Kitabımız “Hayatınızdaki her şeyi ikinci kez yaşama şansınız olsaydı?… sorusuyla başlıyor.
Alfie sekiz yaşındayken her şeyi ikinci kez yaşayabilmek gibi sıra dışı bir özelliği olduğunu keşfeder.
Annesinin ölümü ile keşfettiği bu özellikle çocukluk döneminden, okul dönemine, iş hayatına, aşk hayatında yaşadığı olayları bu olaylardan pişman olduysa ya da değiştirmek istediyse bir kez daha geriye dönüp düzeltebildiğine şahitlik ediyoruz.
Hikaye, bir sorgu odasında başlıyor. Dedektif LaPorta’nın bir kumarhanede art arda üç numarayı tutturup milyonlar kazanan Alfie’yi göz altına alır. Dedektif bu hileyi nasıl yaptığını ve milyonları kazandığını bir türlü çözemez.
Alfie’nin çocukluğundan beri tuttuğu bir defteri vardır; “Kompozisyon Defteri”…
Alfie bu defteri dedektife verir ve nasıl yaptığını ve hikayesindeki gerçekleri öğrenmesini ister. Aynı zamanda Gianna’ya olan aşkı yeteneğiyle birleşince verdiği yanlış kararları da okuyoruz. Yanlış kararların bir kere daha alınmadığını da…
Kitap o kadar güzeldi ki… Okurken oldukça keyif aldım ve karakterleri benimsedim. Kitabın yazarı aynı zamanda 42 milyondan fazla satan ve eserleri 48 dilde çevrilen başarılı bir yazardır. Okumak isteyen herkese tavsiye ederim. Bende Semra tavsiyesiyle okudum. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Kitaptan Alıntılar
”Şüpheyle inanç aynı yastığa baş koymaz.”
”Ve kendine yeterince uzun süre söylediğin şeyler, eski bir duvara vurulan yeni boya gibi, sonunda gördüğün tek renge dönüşür.”
”Aşk sana hiçbir şeye mal olmak zorunda değildir. Her şeye mal olabilecek olsa bile.”
”Kim bilir? Kalbimiz kırıldığında, nasıl kırıldığına dair her türlü teoriyi biz uydururuz; oysa onu yere düşüren bizizdir.”
@mitchalbom @destekyayinlari Semra
#engelsizokurlaokuyoruz #engelsizokurtavsiyesiyleokuyoruz #birkeredaha #okudumbitti #_dream_bookstore
Bir Kere DahaMitch Albom · Destek Yayınları · 202642 okunma