Geçen yıl okuyup bitirdiğim ama geçenlerde kitaplıkta gözüme çarpınca dayanamayıp kendimi yeniden içinde bulduğum Medora Günlükleri serisi hakkında, hazır taze taze tekrar okumuşken genel bir inceleme yazmak istedim. Hikayemiz ana karakterimiz Alex’in, hiç istemediği bir okula kayıt yaptırmak üzereyken "Keşke burada olmak zorunda kalmasaydım" diye düşünmesi ve tam o an önünde gizemli bir kapının belirmesiyle başlıyor. Kapıdan adımını attığı an kendisini bambaşka bir dünyada, Medora’da buluyor. Ormanda kaybolmuşken karşılaştığı kişilerden, Akademinin müdürünün ona yardım edebileceğini öğreniyor. özel yetenekli kişilerin eğitildiği Akademiye ulaşıyor. Ancak akademiye ulaştıklarında onları bir sürpriz bekliyor: Müdür gizemli bir keşif yolculuğuna çıkmıştır. Yolculuğa çıkmadan önce bıraktığı notta ise Alex’in geleceğinden haberdar olduğunu ve onun da bir yeteneği olduğunu belirtince, geri dönüş yolu olmayan Alex için bu akademide eğitim almaktan başka çare kalmıyor.
Beş kitaplık bu devasa seri, ilk başlarda sadece bir "okul kurgusu" gibi görünse de zamanla tüm dünyanın kaderini belirleyen epik bir savaşa dönüşüyor. Alex bu süreçte ne yapacağını bilemezken Jordan, Bear, D.C. ve Kaiden gibi harika dostlar ediniyor; onların arasındaki o güçlü bağ ve mizah zaten serinin en sevdiğim yanlarından biri oldu. Ancak serinin ana kötüsü Aven’ın devreye girmesiyle işler tamamen değişiyor. Alex, sadece kendi dünyasını özleyen şaşkın bir kızdan; zihin oyunlarıyla, tehlikelerle ve büyük fedakarlıklarla mücadele ederek arkasındaki kitleye liderlik edebilecek güçlü bir kahmana dönüşüyor. Lynette Noni, seri boyunca ilmek ilmek işlediği tüm gizemleri ve kehanetleri son kitapta okuyucuyu ters köşe yaparak harika bir şekilde çözmüş. Dostluğun gücünü, aidiyet duygusunu ve akademi atmosferini o kadar samimi hissettiriyor ki, kitap bittiğinde o arkadaş grubundan ayrılıyormuş gibi buruk kalıyorsunuz. Fantastik kurgu sevenlerin kesinlikle şans vermesi gereken, defalarca okunduğunda bile sıkmayan şahane bir seri.
Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
AkarnaeRaeliaDraekoraGraevaleVardaesia