2026 2. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 12:00
Kitapta bir avuç toprak almanın hayaliyle yanıp tutuşan iki dostun hikayesini okuyoruz. Üstelik birbirlerinden oldukça farklı bir iki dost Lennie ve George. Lennie’nin akıl olarak bir çocuktan farkı yoktur ve bu yüzden istemeden çoğu zaman George’un başını belaya sokar. George ise daima ona sahip çıkmaktadır. Ancak trajik bir son onları bekler. Açıkçası kitabı ne kadar keyifle okusam da sonu beni pek tatmin etmedi. Belki de kitap hakkında çok fazla yorum okuyup fazla etkileyici bir son beklentisine girdiğim içindir. Ama genel olarak okurken yer yer duygulanacağınız gayet akıcı bir dille sürükleyici bir hikayeydi. Sadece Lennie ne kadar iyi bir insan olsa da, istemeden de olsa zarar verme potansiyeli olan bir karakter, açıkçası ‘yarım akıllı’ adı altında yaptıklarının normalleştirilmesini de biraz saçma buldum, kadının ölümünde mesela. Ama genel olarak aralarındaki dostluk bağı, merhamet, hayvan sevgisi gibi temel konuları ele alan, adeta film izliyormuşta merakla sonunda ne olacak diye beklediğimiz bir solukta okuyabileceğiniz bir hikaye.
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · İletişim Yayınları · 2024211,6bin okunma