Hiç veda etmek istemiyorum bu seriye...
2026 30. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 21:28
Ne diyeceğimi hakikaten bilemiyorum ama tek kelimeyle HARİKA BİR VEDA KİTABIYDI... Bu kitap o kadar beni mahvetti ki anlatamam. Ama bu mahvoluş muazzamdı... Seriye o kadar güzel veda ettik ama bir yandan da yarım kaldık...seriyi zaten Çok seven biri olarak ayrı bayıldım... Shikigami'ler, kaybedilenler, kaybolan anlamlar yeniden bulunmaya çalışılan o ruh... Her şey çok yerli yerindeydi. Ya da belki o son beni öyle bir hipnotize etti ki ben hatalarını söyleyemiyorum. Yani diyeceğim o ki bu incelemeyi objektif yapamayacağım. Ancak en azından şunları dile getireyim Himuranın karakter gelişimi, Haru karakterinin okudukça anlam kazanması, Mana ve diğer shikigami'ler, bedeller ve sonu böyle olacaksa neye deyecek tüm bunlar sorunu,o kadar iyi işlendi ki hele bence Kurara karakteri kesinlikle çok iyi bir noktada tamamlandı. Tam anlamıyla insan gibi her ne kadar tüm başına gelenleri tiksintiyle karşılaşasa bile en sonun da her şeyi kabullenişi ve anlamlandırışı baya iyiydi. Ve Haru'nun dediği gibi lotus oldu ancak buna biraz da mecbur kalmasına rağmen bunu en sonunda kabullendi. Teknik aksaklıklarda ise Aki ve Haru geçmişini sonra bu olan hünerbaz savaşlarını görmeyi kesinlikle isterdim. Ha birde başlarda o akıcılığı pek sağlayamamışlardı ve seride bazı yerlerde biraz daha kuvvetli bir anlatım olabilirdi ama bu benim gözüme o kadar batmadı hani biraz teferruat gibiydi diyeyim. Ancak tüm bunlara rağmen bence seri baya başarılıydı hele yazarın ilk serisi ilk kitapları olduğunu düşünürsek bu seri benim için 10 puanı hatta daha fazlasını hakediyor. Evreni zaten müthiş japon kültürü ile muazzam bir evren kurumu vardı hele bazı karakterlerin yazımı çok başarılıydı. Hele kötü karakter tablosunda prensesin o sosyopat tavrı baya iyiydi ve hakikaten okuyucuyu irite etmeyi baya iyi başarıyordu. Tam anlamıyla saf bir kötü okuduk ve bu baya iyiydi. Bir tek bu kısımda ben Tomoe'nin yazımını beğenemedim biraz oldu bitti hali oldu. Hele Şuiçi karakterine ne oldu tam olarak göremedik ya o da beni biraz sinir etti. Sona gelirsem kitap bence evrenine en yakışan sonu yapmıştı. İçten içe mutlu son isterdim ama bu evrene kesinlikle gitmezdi. En makul olan acı tatlı sondu ve o oldu. Hele o bedel ödenmeden kazanılmaz mantığı evrene çok iyi yedirilmişti. Buradan ayrı parantez açıp Himuraya değinmek istiyorum. Ben onu açık ara baya sevmeyen nefret eden biriyken sondaki o karakter gelişimi ile tüm bunlara arağmen bencilliği bırakıp Kurara yanlız kalmasın diye kendini ve anılarını feda etmek istemesi baya iyiydi. Hani ilk kitapta ki o bencil Himura ne bu Himura ne öyle diyeyim,okuduğunuzda dediğimi anlayacaksınız. Onun dışında eğer bu puanlamam biraz daha objektif olsa 9 verirdim ama dediğim gibi benim için bu serinin bitişi baya iyi ve anlamlıydı. Ve ben biraz daha kitapları değerlendirirken asıl olarak dikkat ettiğim şeylerden birisi serinin vermek istediğini ne kadar verebildiğidir. Bu sebeple bu seri bu konuda baya başarılıydı haliyle karakter işleyişi de konusunda iyiydi bu sebeple 10 verdim. Ama tüm bu aksaklıkları da aklınızda bulunsun ancak ben dediğim gibi bunlarsız da kitap benim için baya iyiydi bu sebeple okumanızı kesinlikle öneririm. Sağlıcakla ve kitaplarla kalın efenim
Asi ŞafakAnn Sei Lin · Timaş Genç Yayınları · 202551 okunma