Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 22 Mayıs 2026 09:57 Henar ve Martin.. ilişkilerini tüm çıplaklığıyla gördüğümüz iki insan. Kitap aynı olayı ikisinin de bakış açısıyla anlatıyor. Bir anda 20 yıl sonrası hallerini görüyoruz. Kitapta en sevdiğim olay karakterlerin zayıflıklarını ve zaaflarını tüm açıklığı ile anlatması. Bir aşk hikayesi birbirine tutkuyla bağlanan iki kişiyi okumuyorsunuz hatta çoğu zaman ilişkisinden emin olamayan başka insanlarla birliktelik yaşayan ama buna rağmen boşanmayı aklından bile geçirmeyen iki karakter Martin ve Henar. Genelde kitaplarda filmlerde güçlü duygular görürüz aşkları güçlüdür ya da yaptıkları işlerden tutkululardır ve bu durum onları başarıya ulaştırır. Ama iki ana karakterimiz de o kadar emin olamıyor ki yaptığı şeylerden hemen özgüvensiz hissediyorlar. Başlangıçta bu durum beni sinirlendirdi ancak hayat bu. Hepimiz ne kadar çabalarsak çabalayalım başarıya ulaşmayabiliyoruz bazen pes ediyoruz kitap tam olarak hayatı anlatıyor. Kitabın ortalarında çok sıkıldım eğer dönem kostümleri ve 60 lı yılların edebiyatına hakimseniz ve seviyorsanız o detaylar sizi sıkmaz ama ben biraz bunaldım. Bu arada yazara da kocaman alkış bu kadar detayı nerden biliyor nasıl araştırmış bilmiyorum. Uzun lafın kısası kitabı çok beğendiği söylemeyemem bana hitap etmedi ama başarılı diyebileceğim anlatımı akıcı bir kitap. Bu kitabın filmi yapılsa büyük bir keyifle izlerdim.