2026 77. kitabı
#fundaokuyupyorumluyor Fatsa doğumlu olan Hamdi Koç, Çağdaş Türk Edebiyatının ironik dilli ve psikolojik tahlilleriyle tanınan ödüllü bir yazar ve çevirmendir. Hukukun işlemediği bir düzende gücün, paranın ve şiddetin nasıl meşrulaştığını ele alan kara mizah ögeleriyle bezeli bir intikam ve sistem eleştiri romanı, daha önceden kaleme aldığı ödüllü kitabı #çıplakveyalnız ın baş karakteri Mesut Akarsu'nun amcasının ölümü üzerine geldiği Ünye'de kalır ve burada olaylar şekilllenmeye devam eder. Amcasının ölümü üzerine bir haftalığına Ordu'nun Ünye ilçesine gelen ancak oradan bir türlü dönemeyen Mesut Akarsu, uğradığı sert bir silahlı suikast girişiminden sağ kurtulur. Canına kast edenlerin peşine düşen Mesut; sadık adamları, Allahaşükür ve Nasip, lüks arabası ve silahlarıyla Ünye'den Ankara ve İstanbul'a uzanan kanlı, mafyatik ve siyasi bir hesaplaşma başlatır. Roman, klasik bir polisiye ya da aksiyon romanı değildir.Kara mizah ve absürt diyaloglara yer verilmiş eserde.Suikast planları yaparken karakterlerin komik halleri de romana renk katmış adeta. Roman, Ünye' den Ankara'ya uzanması mekanda değişikliğe giderken; değişen insanların kirli ilişkileri, çıkar düzeni ve güç savaşları da ustalıkla işlenmiş. Yazarımız, Mesut Akarsu'nun vasıtasıyla siyasetin ve devlet içindeki çürümüş yapının insan psikolojisini nasıl dönüştürdüğünü doğrudan anlatmak yerine karakterlerin davranışları üzerinden aktarmış okura. Bu nedenle kitapta tam iyi ya da tamamen kötü karakter yok gibi. Romanda herkes biraz yaralı, biraz karanlık ve biraz da kaybetmiş durumda. Zarar Vereceksin, sadece bir suç romanı olmayıp insan psikolojisini ve modern toplumdaki yalnızlaşmayı anlatan karanlık bir karakter romanı. @dogan_kitap tan çıkan bu eseri yazarla ilk tanışma kitabım oldu. Yazarın diğer eserlerini de en kısa zamanda okumak isterim. Kitapla ve sağlıkla kalın
Zarar VereceksinHamdi Koç · Doğan Kitap · 202630 okunma