Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2026 00:00 Tutsak Gül ~ Julie Soto
Baskısıyla ve konusuyla inanılmaz yükseldiğim o kitabı okudum. Karakterleri, evreni, büyü sistemini ama en çok da ilk sayfadan beni direkt içine alan olay örgüsünü çok sevdim!
Kitabımız bir savaşın sona ermesiyle başlıyor. Savaş bitmiş ama karanlık güçler kazanmıştı. Eversun Krallığı düşmüş ve hayatlar tamamen değişmişti. Prensesimiz Briony başta olmak üzere tüm halkı bekleyen şey ise esaret ve ölümdü.
Briony, açık artırmayla Bomard’ın köklü ailelerinden birinin varisi Toven’a satılıyor. Toven kısmı ise bambaşka bir mevzu dostlar. Bu adamın ilk andan itibaren çok farklı bir havası vardı. Kitaplardaki böyle gri karakterlere üzgünüm ama bayılıyorum Hırslı, sınır tanımayan bir adam
Kitap, kadınların yaşamak zorunda kaldıkları şeyler ve büyülü kısımlarıyla beni çok etkiledi. Kadınların bu evrende sırf büyüleri yüzünden kullanılmaya çalışılması gerçekten çok üzücü ve kalp kırıcıydı Toven kısmı zamanla daha çok içime sinse de karakterin genel hali beni fazlasıyla etkiledi. Diğer yandan evrendeki büyü güçleri aşırı iyiydi. Özellikle zihin ve kalp büyülerinin detayları çok başarılıydı!
Toven ve Briony’nin geçmişleri benim için çok önemliydi. Geçmişte yaşanmış bazı şeyler ve derin duygular olunca karakterlerin ilişkisi gözümde çok daha farklı bir yere geliyor
Toven’ın bu hikâyedeki rolü, Briony’ye yaklaşımı ve daha birçok şey büyük soru işaretleri taşıyordu ama kitabın sonlarına yaklaştıkça heyecan ve beklenen romantizm daha da arttı. Özellikle son 100 sayfaya bayıldım ve devam kitabı için heyecanım inanılmaz yükseldi.
“Bir zamanlar, onu esir alacak ve hayatının geri kalanında her gün büyüsünü tüketecek bir adamı özlemişti.”