2026 5. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 13:14
​Beyhan Budak’ın YouTube videolarını zaman zaman açıp dinleyen ve o sohbet havasından keyif alan biri olarak kitabına da benzer beklentiyle başladım. Ancak dürüst olmak gerekirse sayfalar ilerledikçe aradığımı bulamadım. ​Kitabın dili kesinlikle çok sade, akıcı ve okuyucuyu yormuyor. Fakat içerik açısından beni tatmin etmeyen temel sorun Budak'ın sürekli "hatırlatma" modunda kalmasıydı. Neredeyse her sayfa bana yeni bakış açısı kazandırmaktan ziyade zaten daha önceden bildiğim, üzerine düşündüğüm veya aşina olduğum şeylerle karşı karşıya bıraktı. ​Burada şu ayrımı yapmak gerekiyor sanırım: Çok iyi psikolog olmak ve ekran karşısında insanlara etkili şekilde hitap edebilmek ile kitap yazmak birbirinden çok ayrı şeyler. Videolarındaki o samimi ve etkileyici ton, kelimelere döküldüğünde maalesef aynı gücü koruyamamış, biraz yüzeysel kalmış. ​Kişisel gelişim veya popüler psikoloji okumalarına yeni başlayanlar için belki faydalı bir kitap olabilir. Ancak benim için altı çizilecek yeni bir fikirden ziyade bilinenlerin sade bir dille tekrar edildiği okuma deneyimi oldu. Okumanız bol olsun
Kendine İyi Davran Güzel İnsanBeyhan Budak · Sahi Kitap · 202212,8bin okunma