Kişisel olarak benim temel yatırım alanım gayrimenkuller. Onu tercih etmemin nedeni hem istikrarlı olması hem de yavaş hareket etmesi. Temeli sağlam tutarım. Eğer iyi idare edilirse nakit akışı düzenli olur, üstelik iyi bir değer artışı söz konusudur. Gayrimenkulün sağlam temelinin güzel yanı, satın aldığım daha riskli spekülatif hisselere yönelme olanağı tanımasıdır.
Eğer senet piyasasında büyük kârlara ulaşırsam, kazançtan vergi veririm ve geri kalanını yine gayrimenkule yatırırım; böylece aktif temelimi daha da güçlendirmiş olurum.
Emlak üzerine son bir söz: Bütün dünyayı dolaştım ve yatırımcılığı öğrettim. Gittiğim her kentte, "Ucuza gayrimenkul satın alamazsın," denildiğini duyarım. Oysa benim yaşadığım deneyim bu değil. New York ve Tokyo'da ya da şehrin eteklerinde bile, çoğu kimsenin gözden kaçırdığı kelepir evler bulunur. Singapur'da emlak piyasasının yüksek fiyatlarda seyretmesine rağmen, kısa mesafeli yolculuklardan sonra düşük fiyata satılığa çıkarılan evler bulmak mümkün. Dolayısıyla, kim bana, "Bunu burada yapamazsın," dese, ona belki de söylenebilecek tek sözle karşılık veririm: "Burada nasıl olduğunu bilmiyorum, henüz."
Zengin Baba Yoksul BabaRobert T. Kiyosaki