Kitabın heyecanı kaçmasın diye genel izlenimimden bahsedeceğim sadece. Yine de spoiler olabilir. Sesli kitap olarak dinledim. Dinlemesi keyifli ve sürükleyiciydi. Ters köşesi güzeldi ama abartıldığı kadar şaşırtmadı. Yazar,
Hizmetçi kitabının da yazarıymış. Eğer o kitabı da okuduysanız kurgu genel olarak benziyordu. Bir de özellikle gerilim ve romantik kitaplarda betimleme yapılırken devamlı olarak marka belirtilmesini anlamlandıramıyorum. Ne alak yani, olay örgüsüne ne katkısı var??? Yok yankees tişörtüymüş, yok bmw arabasıymış bana ne?
~SPOİLER~
Zaten gerilim kitaplarında çoğunlukla çok bahsedilen karakterler sıkıntılı çıkıyor. Daha farklı şeyler beklemiştim: mesela, Ethan aslında Luke imiş ama ismini değiştirmiş. Zaten dış görünüşleri de benzer betimlenmişti. Böyle bir şey çıksaydı epey ilginç olurdu.
Genel olarak en küçük detaylarin bile ana olay örgüsüne hizmet ediyor olması hoşuma gitti.
Ama şeyi anlamadım zaten doktoru öldüren Trisha, sözde "kocasıyla mahsur kaldığı ev"e zaten öncesinde hakim. Mesela doktora hediye ettiği tablodan ya da evin atıl durumda olmasından bu kadar tedirgin olması psikopatlık seviyesinin bir göstergesi mi? Çünkü itiraf ettikten sonra o "salak sarışın" kız gidiyor yerine asıl Trisha geliyor. O geçiş biraz anlamsız geldi. Gerçi öncesinde Trisha korkmuyor olsaydı kitabın bir anlamı kalmazdı. Neyse genel olarak güzeldi öneririm.