Yunan mitolojisini modern dünyanın dinamikleriyle, özellikle de gençliğin o samimi dostluk bağlarıyla harmanlamak ayrı bir maharet gerektiriyor. İrem Acar, Son Olimposlular romanıyla tam olarak bunu başarıyor ve okuyucuya son derece sürükleyici bir mitolojik macera sunuyor.(SPOILER İÇERİR)
Hikâye; çocukluklarından beri hiç ayrılmamış, adeta et tırnak olmuş beş yakın arkadaşın (Alisha, Veronica, Isabel, Rose ve Linda) ekseninde başlıyor. Sıradan hayalleri olan gençler gibi görünürken, bir gecede hayatları altüst oluyor ve Olimpos’un kayıp çocukları, yani yarı tanrılık mirasının son varisleri olduklarını öğreniyorlar. Yıllarca yanlarında bir koruyucu gibi duran Max’in rehberliğinde bu gerçekle yüzleşmeye çalışırken, kendilerini antik bir kehanetin tam ortasında buluyorlar.
144 sayfalık bu kısa ama yoğun romanda en dikkat çekici yönlerden biri, temponun hiç düşmemesi. Kitabı okurken merak duygumun her an canlı tutulduğunu hissettim. Aslında bu türden (fantastik/mitolojik) okumalar yapmayı pek tercih eden biri olmamama rağmen, kitabı büyük bir keyifle ve bir çırpıda okudum.
Mitolojik kurguları ve fantastik gençlik edebiyatını seven okurlar başta olmak üzere, herkesin kitaplığında şans vermesi gereken, öne çıkan yerli fantastik eserlerden biri Son Olimposlular. Kesinlikle tavsiye ederim. İrem AcarSon Olimposlular