Büyüdüm Ben Kitap İncelemesi
2026 25. kitabı
Şermin Yaşar’ın Büyüdüm Ben adlı eseri; çocukluk, aile ilişkileri, büyüme sancıları ve insanın kendi iç dünyasını keşfetmesi üzerine sıcak, samimi ve düşündürücü bir kitaptır. Yazar, günlük hayattan küçük ayrıntıları mizahla ve duygusallıkla harmanlayarak okura hem tanıdık hem de etkileyici bir anlatım sunar. Konu Kitapta bireyin çocukluk döneminden başlayarak yaşadığı duygusal değişimler, aile içindeki iletişim, kırgınlıklar, beklentiler ve kendini bulma süreci ele alınır. Şermin Yaşar özellikle çocuk bakış açısını çok doğal verdiği için okur olayların içinde hisseder. Hikâyelerde bazen hüzün, bazen kahkaha ön plana çıkar. Dil ve Anlatım Yazarın dili oldukça akıcı ve sade. Ağır betimlemeler yerine kısa ama etkili cümlelerle ilerler. Bu nedenle kitap hem genç okurlar hem yetişkinler için rahat okunabilir. Mizahi anlatım kitabın en güçlü yönlerinden biridir; ciddi meseleleri bile tebessüm ettirerek anlatır. Temalar Kitapta öne çıkan başlıca temalar: * Çocukluk ve büyüme * Aile bağları * Kendini tanıma * Sevgi ve kırgınlık * Toplumsal beklentiler * Geçmişle yüzleşme Karakterler Karakterler günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kadar gerçekçidir. Özellikle çocuk karakterlerin duygu dünyası başarılı biçimde aktarılmıştır. Okur bazı olaylarda kendi çocukluğunu hatırlayabilir. Kitabın Güçlü Yanları * Samimi ve doğal anlatım * Mizah ile duygusallığın dengesi * Okuru düşündüren hayat dersleri * Akıcı üslup * Gerçekçi karakterler Eleştirilebilecek Yanları * Bazı bölümler fazla kısa gelebilir. * Duygusal anlatım bazı okurlara fazla sade görünebilir. * Olaydan çok duygu odaklı ilerlediği için hareketli kurgu sevenlere yavaş gelebilir. Sonuç Büyüdüm Ben, insanın geçmişine, çocukluğuna ve ailesine farklı gözle bakmasını sağlayan sıcak bir eser. Özellikle duygusal derinliği olan, samimi ve hayatın içinden hikâyeler okumayı sevenler için etkileyici bir kitap. Şermin Yaşar’ın mizahi ama içten anlatımı kitabı unutulmaz kılan en önemli özelliklerden biri.
Büyüdüm Ben!Şermin Yaşar · Kronik Kitap · 2026175 okunma