2026 13. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 11:47
Erlend  Loe'nin  Doppler  adlı kitabının  ikincisi. Babasının ölümünün ardından normal hayatını bırakıp ormanda yaşamaya karar veren Doppler oğlu ve Orman hayatında onlara eşlik eden geyik yavrusu Bongo ile İsveç'e  doğru yola çıkarlar.  İkinci kitap yürüyerek Norveç Oslo dan İsveç'e yolculukkarini anlatıyor.  İsveç 'te karşılarına çıkan ilk kış kocası yıllarca volvo kamyonların çalışan yaşlı Maj Britt, aynı arazinin yan komşusu izci ve kuş gözlemcisi olan Von Boring . Hayatlarının sonuna gelen bu iki insan ile kfasi karışık Doppler 'in ilişkisi anlatılıyor kitapta. Uçuk kaçık bir kitap. İlk kitaptaki heyecan merak ve ilgi çekicilik yok. Yavan geldi. Espri olsun derken dozu kaçmış, beni güldürmedi. Dünyanın bir yanı hayat mücadelesi verirken diğer yanında hayatta hiç bir zorluk çekmemiş insanlar. Volvo kamyonların tarihçesi. Kısa,  okuması kolay bir kitap. Yazar karşınızda hem yazıyor hem sizinle konuşuyor gibi. Sevemedim. Üçüncü kitabını hemen okumayacagim. Kendime not: Kitapta geçen bir kitap,  Kim in oyunu, Rudyard Kipling'in bir romanından.
Volvo KamyonlarErlend Loe · Yapı Kredi Yayınları · 20241,159 okunma