2026 19. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 21:18
Kitap, temel olarak modern insanın en büyük çıkmazlarından biri olan "anı yaşayamama" ve "zamanı tükürürcesine harcama" problemini ele alıyor. İki farklı disiplinden gelen usta ismin; bir yazar/mühendis (Sadettin Ökten) ve bir psikiyatristin (M. Kemal Sayar) gözünden, modern hayatın hızı karşısında ruhumuzu nasıl koruyabileceğimizi tartışıyor. ​ Öne Çıkan Ana Temalar ​Şimdi ve Burada Olmak (İbnü'l-Vakt): Kitabın ismi, tasavvuftaki "Bu an, o andır; vakit bu vakittir" anlayışına dayanır. Yazarlar, geçmişin pişmanlıkları ile geleceğin kaygıları arasında sıkışıp kalan modern insana, elindeki tek gerçekliğin "şu an" olduğunu hatırlatıyor. ​Hız Çağına Karşı Yavaşlama Daveti: Günümüz dünyası her şeyi hızla tüketmemizi dayatırken, kitap bize durup soluklanmayı, derinleşmeyi ve sakinleşmeyi öğütlüyor. Ruhun ritminin, modern dünyanın ritminden farklı olduğunu savunuyor. ​Gönül Dünyasını İnşa Etmek: Sadettin Ökten’in gelenek ve medeniyet tasavvuru ile M. Kemal Sayar’ın insana dair psikolojik tahlilleri birleşiyor. Maddi olanın peşinde koşarken ihmal edilen "gönül" kavramı yeniden merkeze alınıyor. ​Dostluk ve Hasbihal: Kitap didaktik (ders veren) bir tonda değil, iki dostun bir araya gelip samimi bir şekilde dertleşmesi, hasbihal etmesi formatında ilerliyor. Bu da okuyucuya bir rehberlikten ziyade, içsel bir yol arkadaşlığı sunuyor. ​Özetle; Modern hayatın koşturmacasında ruhunun yorulduğunu hissediyorsan, bu kitap sana "Dur, nefes al ve şu anın kıymetini bil" diyen samimi bir dost sesi olacaktır. Umarım keyifle okursun! @lafeynaesmanur Dem Bu Demdir Saat Bu Saat M. Kemal Sayar
Dem Bu Demdir Saat Bu SaatM. Kemal Sayar · Turkuvaz Kitap · 2022701 okunma