Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 24 Mayıs 2026 22:31 Hizmetçi benim için yalnızca sürükleyici bir gerilim romanı olmadı; aynı zamanda insan doğasının karanlık tarafına açılan rahatsız edici bir pencereye dönüştü. Kitabı okurken sürekli diken üstündeydim, çünkü her bölümde gerçek sandığım şeyin aslında ustalıkla kurulmuş bir yanılsama olduğunu hissettim. Özellikle yazarın gerilimi yavaş yavaş inşa etmesi ve okuru karakterlerin zihnine hapsetmesi, romanı sıradan bir polisiye olmaktan çıkarıp psikolojik bir deneyime dönüştürüyor.
Millie karakteri boyunca en çok hoşuma giden şey, kusurlarıyla birlikte son derece gerçek hissettirmesiydi. Onun çaresizliği, yeni bir hayat kurma çabası ve zaman zaman verdiği hatalı kararlar, karakteri yaşayan bir insana dönüştürüyor. Nina ise kitabın en etkileyici yanlarından biri; çünkü ilk bakışta anlaşılmaz görünen davranışlarının altında bambaşka bir trajedi saklı. Roman ilerledikçe karakterlere dair yargılarımın sürekli değişmesi, kitabın beni en çok etkileyen yönü oldu.
Yazarın dili sade ama son derece etkili. Gereksiz ayrıntılara boğmadan atmosfer yaratmayı başarıyor. Özellikle evin içindeki kasvetli hava, sessizlikler ve kapalı kapılar ardında dönen sırlar, okurken insanın üzerinde fiziksel bir baskı hissi oluşturuyor. Bir noktadan sonra kitabı bırakmak imkânsız hale geliyor; çünkü her sayfa yeni bir şüphe, yeni bir korku duygusu yaratıyor.
Bence Hizmetçi, yalnızca şaşırtıcı finaliyle değil, insanlara ne kadar kolay kandığımızı göstermesiyle de güçlü bir roman. Görünüşlerin ardındaki gerçekleri sorgulatan, güven duygusunu sürekli kıran ve okurunu son ana kadar manipüle etmeyi başaran etkileyici bir psikolojik gerilim. Uzun süre etkisinden çıkamayacağım kitaplardan biri oldu.