2026 46. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 23:04
Pişmanlıktan keşkelerden korkarım. Geçmişi değiştirmek mümkün değilken pişmanlık kendimizi inkanlardan başka neye yarar, kendimizi inkar ettiğimizde geriye yaşamın enkazdan başka ne kalır? Hatırlamanın ve Unutuşun Kitabı aslında konusu ve verdiği düşünceler açısından çok güçlü bir kitap. Geçmiş, hafıza, unutmak ve insanın kendisiyle hesaplaşması gerçekten etkileyici işlenmiş. Ben de altı çizilecek çok fazla cümle olduğunu düşünüyorum. Ama buna rağmen kitapla tam bağ kuramadım. Özellikle uzun betimlemeler ve olay örgüsünün zaman zaman kopuk ilerlemesi beni hikâyenin içine tam çekemedi. Bazı bölümlerde karakterlerden ve olaydan uzaklaştığımı hissettim. Bu yüzden kitabı merak ederek değil, biraz bitirmek için okudum gibi oldu. Yine de Oya Baydar’ın dili düşündürücü ve edebi anlamda güçlü. Kitap bana çok “geçmedi” belki ama zihnimde iz bırakan, üzerine düşündüren cümleleri oldu. Bence sevdiğim yönü anlatmak istediği duygu ve fikirlerdi; zorlandığım tarafı ise anlatımın beni hikâyeye tam adapte edememesiydi.
Hatırlamanın ve Unutuşun KitabıOya Baydar · Can Yayınları · 2024185 okunma