Evlilik
Birbirinizin tasını doldurun ama aynı tastan içmeyin. Birbirinize ekmeğinizden verin ama aynı somundan yemeyin. Şarkı söyleyip dans edin birlikte, eğlenin, ama yalnız başınıza olun ikiniz de. Yüreklerinizi verin, fakat teslim etmeyin birbirinizin eline. Çünkü bir tek Hayat'ın avucuna sığar yürekleriniz. Birlikte durun ama yapışmayın birbirinize: Çünkü ayrı durur tapınağın sütunları. Hem birbirinin gölgesinde büyümez meşeyle selvi.
Sayfa 8 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
2.175 Gösterim
Güzelmiş.
Offff offff aman Allah’ım bizm Hakan’ımız da aşk ile yazıyor iletileri işte aşk tam da budur…🖋️🌹🌹🌹
Felsefemizi de yaparız aşkımız da Üstat 🙏✨
1 yanıtı göster
Yazar çift terapistlerinden önce bu işi çözmüş :) birbirinize yapışık ikizler gibi yapışıp birbirinizi boğmayın demiş :)
Kesinlikle öyle, fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler 😅
Eşim biz henüz evli değilken arkadaş çevresinden bana doğru düzgün vakit bulamazdı. Hatta aşırı sosyal olduğu için beni de sürekli arkadaşlarının arasına katardı. İçe kapanık biri olarak bu duruma alışmam uzun sürdü hatta zaman zaman üzülüyordum. Ama şimdi baktığımda eğer o kendi hayatını yaşamasaydı ve ben buna müsaade etmeseydim, bir şekilde siyam ikizi olsaydık ben de kendi hayatımı yaşayamamış kendi istediklerimi yapamamış olacaktım. Sanırım iyi beraberlik gerçekten karşı tarafa alan tanıyarak kendi hayatını yaşamak. Çünkü insan finalde yaşayamadığı şey sadece kendi hayatıysa pişman oluyor.
Evliliklerde özgürlük yoksa insan kendisini esarette hissedebilir, çok güzel izah ettiniz teşekkür ederim 🙏✨
Birbirinizin özgürlüğünü kısıtlamayın demiş. Hem arkadaş hem eş olun.
Aynen öyle. Her şeyi sınırsızca yaşayın ama birbirinizin kişisel alanına girmeyin demiş. Herkesin sonuçta ayrı bir benliği var.
Ermiş kesinlikle favori kitaplarımdan biri her cümlesi efsane güzel. Okumamış olanlara şiddetle tavsiye olunur.
Kesinlikle Ermiş de Meczup da çok iyiydi, hem kısa hem etkileyiciydi.
Ne kadar da haklı :)
Haksızlığa gelemediğim için haklı yazarları okuyorum 😅