Daha ilk cümlesinden inandırıcılığını kaybeden, mantık hatalarıyla dolu bir deneyim."
Bir kitabın içine girebilmek için önce diline ve kurgunun mantığına inanmamız gerekir. Maalesef bu kitap, henüz giriş cümlesinden itibaren beni hayal kırıklığına uğrattı. Yabancı bir atmosfer veya karakter sunulurken araya giren, kültüre tamamen aykırı yerel ifadeler (örneğin daha ilk sayfada karşımıza çıkan "ya" ünlemi gibi) karakterlerin samimiyetini değil, yazarın dil üzerindeki özensizliğini gösteriyor. Karakterlerin kendi kimliklerine uymayan bu yazış ve konuşma biçimi, hikayeyle kurmak istediğim bağı tamamen kopardı.
Üstelik sorun sadece üslup ya da dil kusurları değil; ilerleyen sayfalarda karşılaştığım ciddi mantık hataları da cabası. Kurgu kendi içinde tutarlı bir zemin oluşturamadığı için olayların akışı çok zorlama ve saçma bir hal alıyor. Bir okur olarak karakterlerin dünyasına saygı duyulmasını ve edebi dilin daha özenli kurulmasını beklerdim. Benim için zaman kaybı ve büyük bir hayal kırıklığı oldu.