2026 27. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 01:33
Yazar İngiliz fizikçi ve parapsikolog. 1800’lerin ortasında dünyaya gelmiş. Bu tür konuları merak edenler için ilgi çekici bir kitap. Daha önce benzer kitaplar okuduğum için, anlatılan hikayeler çok tanıdık ve çok mümkün geliyor. Kitapta örnekler verilen çoğu olay 1800’lerin sonu ve 1900’lerin başında yaşanmış. O dönemlerde insanlar çoğunlukla evlerinde vefat ettiği için yakınlarının tanıklığıyla ötealeme geçişlerini yapmışlar. Bir 112 çalışanı olarak kalbi durmuş bir hastaya müdahale ederken kalbi tekrar atmaya başlamışsa ötealem ile ilgili akıbeti tam olarak nedir diye hep düşünürüm. Bu kitapta yaşanan çoğu olay hastalanıp yatağa düşen kişilerin, yavaşça ölüme geçmesini konu alıyor. O anda ne gördükleri, ne konuştukları.. Gerçekten tüyler ürpertici ama bir o kadar da güzel. Bu konuların bilimsel olarak ele alınıyor olması, yurtdışında parapsikoloji olarak bölümler olması harika. Kitapta yazılan örnekler makale olarak dergilerde yayınlanmış. Bizim yaşlılarımızda ölümle ilgili genelde iki gün yatak üçüncü gün toprak diye isteklerini dile getirirler. Ölecek olan kişiden için son zamanlarda yaptığı, konuştuğu sözler düşünülüp malum oldu diye anlatılır. Merak edenlere kitabı okumalarını öneriyorum. Farklı bir pencere açacaktır. Sevgilerimle.
Ötealeme Geçerken GördüklerimizWilliam Barrett · Ruh ve Madde Yayınları · 201115 okunma