2026 42. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 17:50
“İç sesin gerçekten sana mı ait, yoksa hikâyelerini başkaları mı yazdı?” Selam arkadaşlar Bugün size #kendihikayeniyaz kitabıyla geldim. Kitap; öz sevgi, özgüven, motivasyon, affetmek, sınır koymak ve mutluluk gibi birçok konuya değiniyor. En çok da kendimizi olduğumuz gibi kabul etmenin önemini anlatıyor. Çünkü insan önce kendini anlamadan ne kendine güvenebiliyor ne de gerçekten mutlu olabiliyor. Kitapta özellikle kabul etmek ve affetmek bölümleri beni çok etkiledi. Geçmişi değiştiremeyiz ama onu kabul etmek bugünü değiştirebilir. Ayrıca affetmenin sadece karşımızdakini değil, biraz da kendimizi özgür bırakmak olduğunu çok güzel anlatıyor. Sınırlar kısmında ise, duygusal dengemizi korumak için bazı insanlara ve davranışlara karşı sınır koymamız gerektiğini vurguluyor. Altını çizdiğim çok fazla cümle oldu ama kitabın bana hissettirdiği en önemli şey şu oldu: “Mükemmel olmaya çalışmak yerine gerçek olmayı öğrenmek gerekiyor.” Ve “Kendini tanırsan, kendini seversen, kendine güvenirsen daha mutlu ve başarılı olursun.” Kendini tanımak ve kendine daha iyi davranmak isteyen herkesin okuyabileceği bir kitaptı. Size edilen iltifatlar da, yapılan eleştiriler de değerinizi değiştirmez. Kendinizi olduğunuz halinizle kabul Edip, daha ileriye taşıyabilmek, öz sevgi oluşturan en temel motivasyondur. sorgulayan zihin her zaman kazanır Kendinizle savaşmak yerine barışmayı deneyin çünkü siz kendinizin düşmanı değil, dostusunuz. Duygularınızı bastırdığınızda değil, fark ettiğinizde ve kabul ettiğinizde özgürleşirsiniz.
Kendi Hikâyeni Yazİlke Akgün · İkinci Adam Yayınları · 20261 okunma