2026 35. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 16:33
Uzun zamandır beni bu kadar derinden sarsan, elimden bırakamadığım ve okurken birçok satırın altını çizdiğim bir kitap olmamıştı.. Kitap,hayatı tepetaklak olmuş, pişmanlıklar ve kayıplar içinde boğulan eski bir beyzbol oyuncusu olan Chick’in (Charley) intiharın eşiğine gelmesiyle başlıyor..Hayatı boyunca yapmış olduğu hatalar,pişmanlıklar,keşkeler ve annesiyle yarım kalan o bağ.. Ama sonra bir şeyler oluyor ve ölen annesi ile bir gün geçirme şansına sahip oluyor.. Kitabın en vurucu damarı kesinlikle anne-oğul ilişkisi bence..Chick'in annesi Posey ile geçirdiği o hayali 'bir tek gün',aslında hepimizin kaçmaya çalıştığı o en büyük yüzleşmeyi getiriyor:"keşkeler ve geç kalmış pişmanlıklar... Hayatın koşturmacasında sevdiklerimize,annemize,çocuklarımıza zaman ayırmanın ne kadar büyük bir lütuf olduğunu hatırlattı bu kitap bana..Yani çok çok etkilendim okurken ve sonunda biraz da hüzünlenmiş olabilirim.. ​Eğer ruhunuza dokunacak,sizi hem ağlatacak hem de içinizi şifalandıracak sürükleyici bir hikaye arıyorsanız,bu kitaba mutlaka bir şans verin.. Herkese keyifli okumalar,iktapla kalın..
Bir Gün DahaMitch Albom · Nemesis Kitap · 2021279 okunma