Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 27 Mayıs 2026 17:56 Sakın Yalan Söyleme benim için son sayfasına kadar temposunu düşürmeyen, gerilimi her bölümde biraz daha artıran kitaplardan biri oldu. Okurken sürekli “şimdi her şey ortaya çıktı” dediğim anda yeni bir detay çıkıyor ve tüm dengeler yeniden değişiyor. Özellikle karakterlerin bu kadar özenli yazılması hikâyeyi çok daha etkileyici hâle getirmiş. Her karakterin sakladığı bir şey varmış hissi, kitabın atmosferini daha da karanlık ve tedirgin edici yapıyor.
Kitap boyunca gerilimi gerçekten iliklerime kadar hissettim. Olaylar ilerledikçe insan kimseye tam anlamıyla güvenemiyor ve bu da kitabı daha sürükleyici hâle getiriyor. Sayfalar ilerledikçe merak duygusu sürekli büyüyor. Tam her şeyi çözdüğümü düşündüğüm anda yazar yeni bir ters köşe yapmayı başarıyor.
Final kısmı ise kesinlikle kitabın en güçlü yanlarından biri. Uzun süre tahmin yürütmeme rağmen sonunu asla böyle beklemiyordum. Tüm parçaların bir anda yerine oturması hem şaşırtıcı hem de etkileyiciydi. Gerilim ve gizem sevenler için akıcı, sürükleyici ve zekice kurgulanmış bir kitap olduğunu düşünüyorum.