Bu kitabı okurken sanki uzun zamandır tanıdığım, ama asla tam olarak anlayamadığım bir arkadaşımın günlüklerini okuyormuşum gibi hissettim. Alice Feeney kalemi o kadar samimi ki, sayfalar arasında kaybolurken kendimi de aynı hataları yapan, aynı korkuları taşıyan biriyim gibi buldum.
Kitap boyunca kendimi hep "İyi insan kimdir, kötü insan kimdir?" diye sorgularken buldum.
Başkarakterin yaşadıkları, verdiği kararlar ve içindeki o gelgitler çok gerçekçiydi. Bazı yerlerde "Yahu Alice, bu da yapılır mı?" diye ona kızdım, bazı yerlerde ise "Kız haklı, ben olsam ben de aynısını yapardım" diyerek ona hak verdim. Yazar karakteri o kadar güzel anlatmış ki, kendimi onun yerine koymaktan alıkoyamadım.
Kitabın dili çok akıcı ve sade. Hiç sıkılmadan, sayfaları peş peşe çevirerek bir çırpıda bitirdim. Klasik, tek düze hikayelerden çok farklı; insanı derinden etkileyen ve düşündüren bir yapısı var.Bence herkesin şans vermesi gereken, bittikten sonra bile aklınızın bir köşesinde kalacak çok güzel bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.
Good Bad GirlAlice Feeney · Flatiron Books · 20236 okunma