2026 44. kitabı
Evet bugün sizlere uzun zamandır okumak istediğim ve sanırım okumayan bir tek benim kaldığım kitap ile geldim. Kitabın bu kadar kalın olmasını beklemiyordum ve bu beni biraz korkuttu açıkcası. Ama o kadar sardı ki nasıl bittiğini anlamadım bile. Her şey dozunda bir şekilde işlenmişti. Çok beğendim. Evan ve Stevie travmaları olan iki karakter. Evan'ı annesi terk etmiş, babası işlerine kendini gömmüş ve Evan ile hiç ilgilenmemiş. Haliyle bu durum Evan'ı derinden sarsmış ve kimsenin onu sevmeyeceğini düşünen bir karakter. Bir hokey takımında oynuyor ve medya önünde kendisine bir kimlik yaratılmış. Yani aslında medyada gösterilen ve gerçekte olan Evan aynı kişiler değil. Evan gerçek kişiliğini kimsenin sevmeyeceğini düşünüyor. Ayrıca yaşadıklarından ve hissettiklerinden dolayı psikolojik destek alıyor olması da sevdiğim şeylerden biri oldu. Stevie ise fiziksel olarak kabul görülen güzellik normlarına uymadığı için başta annesi olmak üzere birkaç arkadaşı tarafından zorbalığa uğrayan birisi. Bu yüzden özgüveni oldukça düşük. Ayrıca ikizinin ünlü bir hokeyci olması ve ona ulaşmak için Stevie'yi kullanmak isteyen insanlar da oldukça fazla. Ve hep ikinci tercih olmaktan nefret eden birisi o yüzden birilerinin ilk tercihi olmak istiyor. Bu iki karakter birbirlerini bu anlamda iyileştiriyorlar. Evan Stevie'nin özgüven kazanmasını sağlıyor çünkü Stevie'nin vücuduna tabiri caizse tapıyor. Ayrıca onu her zaman ilk tercihi yapıyor. Stevie ise Evan'ı gerçekten seviyor. Evan buna inanmıyor başta tabiiki ve birkaç olay yaşanıyor ama sonunda ikiside mutlu oluyorlar. Çok sevdim kitabı. Hemen ikinci kitabı okumak istiyorum. Orada Stevie'nin abisi ve Stevie'nin iş arkadaşı olan Indy'nin hikayesini okuyacağız. Çok merak ediyorum onları da.
Yüksek UçuşLiz Tomforde · Ren Kitap · 2024763 okunma