2025 20. kitabı
Konsept güzel ama bazı yerlerde mantık hataları var örneğin beyin evrimi geçirmiş biri nasıl oluyor da bir kızın onu kandırabileceğini düşünmüyor. Tamam çocuk körkütük kıza aşık diyoruz ama beyin evrimi geçirmiş hiç mi anlamıyorsun dedirtiyor. Ayrıca okul neden Apam’ı gizlice araştırmayıp sadece bir daşman ve güvenlik diktiriyor. Hadi onu yaptılar. Koskoca Amerika neden kızı bir kaç araştırmada temiz çıktı diye takip etmeyi bıraktı . Amerika’sın oğlum sen öyle Google bir iki şey yazıp salacak adam mısın? Kıza casus bir ajan yolla ev arkadaşı olsun. Ajan da kızı araştırsın. Ya kızın evine dinleme cihazı koy, telefonlarını kontrol et, gizli bir iletişim ağı varmı bak, adam yolla bir şey yap. Bir de yazar neden kitapta sürekli kampüs yerine kampus diyor ya da gizli yerine gizil diyor onu da pek anlamadım. Üstelik bu hataları tek seferde değil defalarca yapıyor. Apam’ın anlatıldığı kısımlar güzeldi ama ana karakterimiz Yada çok az bahsedilmiş gibi, sanki Yada yan karakter de Apam başrol gibi olmuş. Ayrıca şu ‘Babamı arıyorum’ adlı sitede Yada’nın dedesi babaannesi aile dostları o yazıyı hemen kaldır başına ne iş aldığını bilmiyorsun diyorlar hata yazar bile Yada’nın yazdığı bu yazı onun başına ne gibi dertler açtı diyor ben de diyorum ki herhalde kızı birileri kaçıracak sonra babası onu kurtarmaya çalışacak falan diyorum ama sonra bakıyoruz babası sadece ona cevap yazıyor başka bir şey yok. Eee hani kızın başı tehlikedeydi? Ayrıca Yada da babası gibi zeki neden adam akılı bir ipucu bulamadı? Neyse işte Yada daha sonra bir şekil babasının okuluna gidiyor okulda sınav sorularından biri beyin evrimi geçirmiş bir insanın çözdüğü soruyu veriyorlar sınav diye. Ayrıca kız babasının okulunu bulmuş neden daha fazla şey merak etmiyor bir yerden sonra. He bu arda Amerika bu sefer akılanmış da ne akıllanma. Kıza sadece bir dedektif diktiriyor başka koruma yok bir dedektif her şey bitti. Ayrıca neden dedektife ihtiyacı olacak kadar hayatı tehlikede onu bile merak etmiyor. Üstelik dedektif de ne dedektif bir banyoya gidiyor duş almaya kız da tak topuk kaçırıyor . Ayrıca annesi gizlice kızının okuluna bir saç kesme bir boya ve gözlük sahte kimlikle okula geliyor. Sözde dedektif kadından şüpheleniyor ama yindede o kadını okula bildirip’ Bu kadında bir şeyler var sürekli Yada’ın yanında oluyor bir müdahale edelim’ demekte yok dese zaten okul ne yapacak acaba o da belli değil. Ya arkadaş okulda mı yurda mu bir yerde kampüs sınırlarında sanırım basit bir bomba patlıyor polis falan hiç ilgilenmiyor bombayı kim patlatı üstelik beyin evrimini geçirmiş kızın olduğu yerde hiç mi kimsenin umurumda değil. Dedektif bile bomba patladı kızı daha da koruyalım demiyor. Öyle yetenekli öyle sıradışı bir dedektif.Ayrıca sonu biraz kafa karıştırıcı ama güzeldi. Kısacası iyi potansiyeli var okunur bir kitap
Yada’nın GizilgücüGülten Dayıoğlu · Altın Kitaplar · 2021509 okunma
Derın Demirel
Bazı yerlerde hatam varsa düzletin belki bazı yerleri yanlış yorumlamış olabilirim bu mantık hataları dışında kitabı sevdim.