2026 30. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 13:41
VEDA Yolcu olmasa neye yarar yollar, oteller istasyonlar, havaalanları, kervansaraylar Hoşçakalın hanında hamamında konakladığım Karakollarında dayak yediğim, bayraklı Kapılarından uzak durduğum şehirler Ayrılığın da vardır elbet vakti saati Ve gitmek Daima bir itirazdır bu dünyaya Devrim için savaşmayana komünist mi denir Korsan mitingler, barikatlar, yoldaş türküler İşçileri tarafından kovalandığımız fabrikalar Devrim gelecek cümle eksikler bitecek, bitsin inancından teoriler üreten ve kendimi yiğit Düşmanı korkak sandığım gençliğim güzeldin Yeşil mürekkeple yazılmış aşk mektupları Saçlarını briyantine batırmış fotoğraflarım Herbiri ciltlenmiş kitaplar, dergiler, albümler Sektirmeden tutulmuş günlükler; otobüs Ve tren biletleri, 100 kuruşluk Varlık kitapları Kebikeçlere bırakıyorum şimdi hepinizi On küsur yıl bir yastığa baş koyduğum kadın Ağrıyan sevincimde izleri kalan sevgililer Özleminizle, siteminizle, nefretinizle iyiydiniz Yolcu ve hancı masalı bu, ardımdan su dökmeyin Kapı kapanırken menteşeler incinir diyordunuz Ama kalsın yine de bu vedada hoşçakal duygusu Sabah akşam beni izleyen üzgün fotoğraflar Babam, annem ve sesini ne zaman duysam Babam dediğim küçük kardeşim, gidişinizle Yitirdim göğün rengini, suyun serinliğini Gölgesiz kaldı anılar puslanan camlarda Ve yaşlandığımı sandım toprağa verirken sizi Hoşçakal evimin balkonuna sığınan kırlangıç Penceremden izlediğim hüzünlü akşamüstleri Şaşkın bakışlarına anlam veremediğim komşum Beni terkedip sokağa kaçan kırçıl kedim Su vermeyi unuttuğum çiçekler hoşçakalın Okunmadan kaldı kitaplığımda yüzlerce kitap Nerede yerleşik olsam kafeler kaldırımlar Muhteris şiir tutkunları ayyaş ressamlar Ve sesine gül düşen kadınlar tanıdım Hoşçakalın heder edilmiş genç hayatlar Köprüler, köprü altları, tinerci çocuklar Bir şehir nasıl da eskiyor şairler gidince Yolcu yolunda gerek ey Ahmet Telli Uzatırsan sözü yalana döner, ki söz bitti Bitmeyen ne kaldı, yüreğin burkulmuyorsa Vedaın da bir kıymeti yok diyordun Kekre bir tad kaldı damağında Sana kendini öğreten büyük yalnızlıklardan Hutbeni bitir artık, hırkanı as, asanı al Bir veda sesi ol kendine hoşçakal diyerek Barbar ve Şehla Ahmet Telli
Barbar ve ŞehlaAhmet Telli · Everest Yayınları · 2017663 okunma