Ekonomiye Giriş 101
2026 12. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2026 21:47
Para Gürültüsü benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kitabın toplumsal eleştirisi ve para kavramı etrafında kurmaya çalıştığı düşünsel zemin ilgi çekici görünse de, anlatım biçimiyle bir türlü bağ kuramadım. Karakterler bana yeterince derinleşmemiş geldiği için onların hikâyesine dahil olmakta zorlandım. En çok zorlandığım nokta ise metnin dağınık yapısı oldu. Kitap boyunca bir romanın akışına kapılmak yerine, birbirine gevşek bağlarla tutunan düşüncelerin arasında dolaşıyormuşum hissine kapıldım. Bu nedenle sayfaları merakla çevirmek yerine, kitabı bitirme motivasyonuyla okumaya devam ettim. Latife Tekin'in dili kuşkusuz kendine özgü; ancak bu kez o dil benim için etkileyici olmaktan çok yorucu oldu. Kitap bittiğinde zihnimde güçlü bir karakter, unutulmaz bir sahne ya da çarpıcı bir duygu kalmadı. Geriye yalnızca anlatmak istediği fikirlerden çok, anlatım biçimiyle arama giren bir mesafe hissi kaldı. Belki başka bir okur bu metinde derinlik ve şiirsellik bulabilir; fakat benim için Para Gürültüsü, verdiği sözleri tam olarak yerine getiremeyen, okurken sürekli dışarıda kaldığımı hissettiğim bir kitaptı.
Para GürültüsüLatife Tekin · Can Yayınları · 2026146 okunma